'De gezondheid van mensen met diabetes type 2 verbetert door blootstelling aan een wat koudere omgeving. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Maastricht ontdekt.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Nature Medicine. Het opmerkelijke resultaat werd gevonden in een proef met acht diabetes type 2-patiënten die gedurende 10 dagen tot 6 uur werden blootgesteld aan een temperatuur van 14-15 graden Celsius.
Spectaculair resultaat
Bij diabeten reageren de spieren sterk verminderd op het hormoon insuline waardoor een te hoge bloedsuikerspiegel de gezondheid bedreigt. In de succesvolle proef blijkt door de koude de gevoeligheid van spieren voor insuline met gemiddeld 43 procent te stijgen, waardoor ze meer glucose uit het bloed opnemen. "Een onverwacht, spectaculair en zeer gunstig resultaat", aldus de onderzoekers die op een veel kleiner effect rekenden.'
Over Diabetes :
Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel (bloedglucose). Het lichaam maakt van bloedsuiker energie om van te leven. Insuline zorgt ervoor dat bloedsuiker kan worden opgenomen door alle cellen in het lichaam.
De alvleesklier maakt insuline aan en die komt terecht in het bloed, dat door het hele lichaam stroomt. Aan de buitenkant van elke cel van het lichaam zit een soort ‘uitkijkpost’ voor insuline. Zodra die insuline ziet langskomen in het bloed, geeft hij een seintje aan de cel, zodat de deur opengaat om bloedsuiker binnen te halen.
In Niburu dit recent stukje over diabetes , in drie maanden zou je ervan kunnen genezen, maar ik raadpleeg beter de experts :
'Kun je genezen van diabetes type 2?
Kan dat nou, diabetes type 2 genezen? Zelfs medici zijn het er niet over eens. Waar iedereen het wel over eens is: er zijn mensen die hun levenswijze aanpassen en geen medicijnen meer nodig hebben.
Wie diabetes type 2 heeft kan door gezond eten (veel minder koolhydraten), bewegen en afvallen ervoor zorgen dat het lichaam weer beter reageert op insuline. De bloedsuiker wordt dan lager en stabieler. Er zijn zelfs mensen die daardoor helemaal geen insuline of medicijnen meer nodig hebben.
Genezen?
De vraag is of je genezen van diabetes bent als je geen medicijnen meer nodig hebt. Ja, zeggen de mensen bij wie dat lukt en ook sommige medici. Nee, zeggen veel artsen. Want zodra iemand zijn goede gewoonten loslaat, komt de hoge bloedsuiker weer terug. Het medische woord voor de afwezigheid van ziekteverschijnselen is ‘remissie’. Maar los van de definitie van genezen: het is natuurlijk fantastisch als het lukt om medicijn-vrij en zonder klachten te kunnen leven!
Kan iedereen het?
Het hangt ervan af. Van hoe lang je al diabetes hebt, bijvoorbeeld, en ook van je leeftijd. Dus niet bij iedereen kan het. Maar ook als medicijnen nodig blijven, is het de moeite waard om gezond te eten en genoeg te bewegen, want het verbetert de bloedsuiker en verkleint de kans op complicaties van diabetes.'Bron-tekst.
'Circa helft van de Nederlanders heeft overgewicht
Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Dit betekent dat bijna 7 miljoen mensen meer wegen dan gezond voor ze is. Op dit moment telt Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes type 2. Hier komen er elke week maar liefst 1.100 mensen bij.' Bron.Overigens is het onwaar, dat diabetes uitsluitend door overgewicht wordt veroorzaakt. Diabetes kan zich al op jonge leeftijd voordoen, en bepaalt worden door erfelijke factoren. Wanneer men bij het ouder worden kans loopt op diabetes 2 kan overgewicht een oorzaak zijn. De vetten die het lichaam verzameld werkt negatief op de functie van de alvleesklier om insuline aan te maken. Een beter lichaamsgewicht is dan wel goed. (Ook kunnen er bepaalde samenhangen bestaan met psychische klachten of gebruik van bepaalde medicijnen, zoals vermeld. Dit is wellicht moeilijk vaststelbaar.)
2/1-Eigen noot: Voor mijzelf is diabetes een constante waakzaamheid omwille de schommelingen in de bloedsuiker - de hoeveelheid suiker in het bloed - Omdat de natuurlijke werking van het aanmaken van insuline vermindert of wegvalt moet je het constant kunstmatig toedienen. Daardoor krijg je sterke onregelmatigheden. Bij te hoge bloedsuiker voel je lichamelijk niet fijn, sterke gevoelens van prikkelingen en jeuk (die je soms doen twijfelen of het niet ook psychosomatisch is.) Bij te lage bloedsuiker (Hypo) kondigt het zich aan door o.a. hartkloppingen, je slecht voelen, en wazigheid.
Met diabetes leven is niet leuk, het kan tevens doorwerken op je mentale gevoelens. Het kan sterke vermoeidheid veroorzaken (en ook wel licht depressief maken als men er gevoelig voor is.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten