'Kan iemand mij uitleggen waarom door gemeenschapsgeld betaalde instituten – gemeenschapsgeld uitgeven om zoiets ‘doms’ als ufo’s – dat snapt toch iedereen!!? – menen te moeten ‘uitleggen’ aan het publiek – na een uitzending voor anderhalf miljoen (!) kijkers – van Coen Vermeeren over ufo’s in de Reunie?
En dat op de zoekterm ‘coen vermeeren’ (…)Zo schrijft Coen Vermeeren
Je kunt het zelf uit proberen, tik de naam Coen Vermeeren in op Google en als eerste krijg je de SKEPSIS, en wel als volgt :
UFO's bestaan gewoon - Skepsis.nl
Coen Vermeeren: Home
UFO-complotten van Coen Vermeeren – Stichting Skepsis
Coen Vermeeren weg van TU Delft - Kloptdatwel?
Coen Vermeeren - Wikipedia
De eerste vijf zoekopdrachten op Google, en het valt op dat skepsis en skeptici bovenaan de lijst staan / er zich in elk geval flink in mengen, waarbij ik me toch afvraag hoe Google eigenlijk precies werkt? Werken ze volgens 'meest bezochte websites' of werken ze volgens een ander beleid? Dat misschien voorrang geeft aan skeptici? (Natuurlijk niet uitgesloten dat Google werkt binnen een automatisch mechanisme.)
Nog voor Coen Vermeeren zijn eigen publicaties en boeken voorrang krijgen, wat wel fatsoenlijk ware, nemen de skepsis het over met hun "klaagzang" en ridiculiseren.
'Nee, de bewakers van de Heilige Wetenschap moeten op de bres met betaalde advertenties om de dwalende schapen weer op het rechte pad te brengen…
Overigens staan er in de gepromote berichten hele goede zaken gemeld, naast zwaar achterhaalde en misleidende informatie. Maar dat is niet zo gek in een tijd van fake news door, niet in de laatste plaatst, de gevestigde (Mainstream) media.
Het blijft lastig om het onderscheid te maken, maar ik kan u vooral aanraden om zelf te bepalen wat u ‘gelooft’ of vindt, of de ervaringen te koesteren die u zelf hebt!
Ik heb namelijk zeer veel prachtige persoonlijke ufo-ervaringen van mensen opgestuurd gekregen in de vele jaren dat ik over het fenomeen openlijk spreek'... Vermeeren.Ook meent Vermeeren:
'Wat doen ze dus niet? Onderzoek… Althans niet openlijk. Zo zullen we dus nooit het onverklaarbare kunnen verklaren. Maar misschien is dat ook wel de bedoeling?
Blijf nadenken mensen'…Ik weet niet hoe het precies zit, of Vermeeren inderdaad wat paranoïde overkomt, als hij nog meent dat twee advertenties na een half uur weg waren waar hij reclame maakte voor eigen boek (zie in link), maar hij suggereert eigenlijk dat de zoekmachine Google volgens een voorkeur werkt, de ene website is namelijk veel 'zichtbaarder' dan de andere website, bovendien kan ik me voorstellen dat het vervelend is, als je een boek schrijft over een of ander thema, en de skeptici worden meteen bij een zoekopdracht naar naam, in verband gebracht daarmee, met hun felle kritiek, bovenaan prijkend. Dat is weinig positieve reclame voor een auteur.
Skepsis – een artikel van de inmiddels overleden strijder voor het ware geloof Nanninga : zo beschrijft Coen Vermeeren deze link, het is een kwestie van zienswijze, de zienswijze van skeptici is al te vaak een kokervisie : .. eenzijdige visie van iemand die slechts een klein deel van het geheel overziet." Psychologisch valt te verklaren waarom je een zekere mate of manier van 'ratio' wel degelijk een geloof mag noemen. Een mens is tot ratio genoodzaakt of misschien wel gedoemd..
Je mag niet in ufo's geloven Coen Vermeeren/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten