woensdag 31 juli 2024

"Satan’s Olympic Ceremony"

De opening ceremonie van de Olympische spelen heeft een enorme stof doen opwaaien, in vooral bijna talloze discussies op YouTube o.a. Veel van die discussie kwam/komt van christelijke kant. Ik heb er louter uit nieuwsgierigheid nogal wat van gevolgd. Maar los van alle verontwaardiging wilde ik graag de feiten op een rijtje. De opening ceremonie deed er onderhand meer toe dan de spelen zelf. Het ging alleen nog hierover op allerlei -alternatieve- media.

De verontwaardiging van christelijke kant a.g. de opvoering van de schildering van Leonardo da Vinci (1452-1519) is niet eens van zo wezenlijk belang, er zaten allerlei heidense symbolen in, Zie hier Trouw : De schildering van Jan van Bijlert: ‘Het feest van de goden’, (tussen 1635 en 1640) kan echter wel degelijk zijn geïnspireerd door het werk van Da Vinci.

In één van de commentaren (filmpje) hieronder krijg je wat meer duidelijkheid.

Je zou het kunnen samenvatten als de Franse Revolutie, waar de heersenden monarchie en geestelijkheid werden afgeschaft, in bloedige taferelen. Bij de ceremonie zie je het hoofd van Marie Antoinette - die tijdens de revolutie werd onthoofd. 
De vrijwel naakte man bij het 'laatste avondmaal' (in het blauw) die er wat onsmakelijk bij hangt, symboliseert blijkbaar de Griekse afgod Dionysos - afgod van lusten -
(grappig -vooral als ongeveer een miljard mensen kijken- naar een man met zijn 'bal' uit zijn broekje.) 

Terwijl sport eigelijk een strenge discipline vereist, is de ceremonie er een van drinken en seks en opvallend de transgenderparade ("Jezus" omgeven door mannen als verklede vrouwen) : Naast het vieren van de ondergang van monarchie en geloof/religie moet heden de transgender agenda door de mensen strot worden geduwt. (Het nieuwe 'secularisme' van vrijheid tot het allergekste toe.)

Maar in plaats van al de verontwaardiging door voornamelijk christenen, blijft de vraag, wat deze complete voorstelling eigenlijk wilde tonen, wat was er de bedoeling van? Blijkbaar was er sprake van een provocatie, en een doordrukken van een agenda: hoewel veel mensen dat plaatsen onder complottheorie.

Wat ik per slot wil zeggen is, dat het laatste avondmaal van Da Vinci natuurlijk ook maar een voorstelling in zich is, we mixen realiteit met schilderingen uit fantasie, we kunnen veel uit de bijbelse literatuur niet toetsen aan de mate van realiteit. Hoe spijtig ook (omdat ik me verbonden voel met christendom.) 
Met christendom is altijd wel spot gedreven, veel reageerders stellen de vraag wat er zou gebeuren, als men een dergelijke spottende ceremonie zou opvoeren over het leven van Mohamed. Dan zou Parijs waarschijnlijk worden afgebroken. (Neem de aanslag op Charlie Hebdo naar aanleiding van slechts een cartoon van Mohamed.) 

Maar onderdeel van de WOKE agenda schijnt me heden eer de cultuurafbraak van het westen en westerse betekenissen - wie anti Islam is, is racistisch, wie anti-christendom is, is "niets" (een ongelovige.)

De commedie rond het laatste avondmaal met invoeging van allerlei nep-goden, en draqqueens, wordt veel teveel overtrokken. Ik denk daarbij aan de woorden die Douglas Murray herhaaldelijk aanmerkt, dat 'we in een vrije samenleving mógen beledigen en mógen kwetsen'. Er zullen altijd mensen zijn die door iets worden geraakt, afhankelijk van hun standpunten/ideeën of geloof.
Dat is dus toegestaan in een werkelijk niet onderdrukkende samenleving : in woord en in beeld.

Desondanks blijft de vraag, wat had dat alles te doen met sport.

Ik bekeek een politiek debatje waarbij (de veelal zo gehate) Baudet aan Patternotte de vraag stelt over het belangrijk feitelijk Fysieke onderscheid tussen man en vrouw, in de sport wordt er ook over geargumenteerd, nl. dat 'mannen' fysiek sterker zijn gebouwd (daarom dragen mannen ook grote bakstenen en bouwen huizen.) Transgenders spelen als vrouw daarom een 'vals spel'. (Nog afgezien van hoe het zit met gezamenlijk douchen). Maar Patternotte komt niet verder dan een zoveelste 'inleidend commentaar' over het absolute belang van vrijheden en dat iedereen mag zijn wie of wat hij wil enzovoort. 
Maar daarover had Baudet het niet. Baudet had het over de fysieke-ongelijkheid in sport en over de spijt-verhalen van veelal jonge mensen die ingrijpende medicijnen gebruiken en operaties hebben ondergaan om hun geslacht te laten 'mutileren'. 
Daarop eindige Pattenotte met dat Baudet wel het laagste van het laagste was om het even zo uit te drukken (ik had echt iets van -????-)

De politiek is al heel lang volledig van het padje trouwens.


We leven in een gevaarlijke tijd, waar mensen overal gevaar lopen mee te gaan in de een of andere beweging, de transgendercultus lijkt inderdaad heden op een 'cultus' - en dan de talloze invloeden van media en alternatieve media. 
Ook vanuit niet christelijk motief valt dit te concluderen.

Daarom is het van veel belang altijd kritisch en sceptisch te zijn,
juist ten aanzien van grote troepen/menigten en dominerende opvattingen heden ten dage.
Mensen zijn en blijven kuddedieren, dat weet elke commerciële groep en elke politieke beweging.

Zie hieronder hoe deze christelijke vrouw de ceremonie beschrijft :




zaterdag 27 juli 2024

Michael Moore Presents: Planet of the Humans

'Michael Moore presents a film by Jeff Gibbs, Planet of the Humans, a documentary that dares to say what no one else will — that we are losing the battle to stop climate change on planet earth because we are following leaders who have taken us down the wrong road — selling out the green movement to wealthy interests and corporate America. This film is the wake-up call to the reality we are afraid to face: that in the midst of a human-caused extinction event, the environmental movement’s answer is to push for techno-fixes and band-aids. It's too little, too late.'

Als je werkelijk de Klimaat/oorlog wilt bekijken, zullen bij deze documentaire de schellen van je ogen vallen. Klimaatverandering wordt misbruikt voor alternatieve winstdoeleinden (wanneer ging het in de wereld Niet om geld?) Behalve dat alternatieven zoals windenergie en zonne-energie niet werkelijk bijdragen aan wereldwijde energievoorziening, (en daarom altijd zullen samen moeten werken met vervuilende energie) - is het derde deel van deze docu. het meest schokkend: de biomassa waanzin mag je het zonder meer noemen. 

Om de wereld te Redden leidt men de wereld naar de Afgrond. Door de wereld, wereldwijd te óntdoen van wouden, nog afgezien van het feit dat miljoenen dieren in de groene natuur hun thuis hebben. Zo werpt men uiteidenlijk de AARDE IN EEN AFGROND.

De blindgeworden massa ziet het niet, en zal men deze documentaire laten zien op tv.? 

De leugen achter schone energie, is zelfs onmogelijk te bewerkstelligen zonder al de vervuilende materialen die moeten worden vervoerd met vervuilende vervoersmiddelen en gemaakt door vervuilende industrie. In de kapotte aarde zal alle industrie, dus ook alternatieve industrie kapot gaan en vergaan. In de zielloze dode woestijn waarin ze staan en die mensen hebben gecreëerd.

Uiteindelijk is de diepste oorzaak van wereldwijde vervuiling Industrie, men creëert daarom 'andere' industrie om verder mee te vervuilen. De wereld loopt gevaar volledig gesloopt te worden in naam van alternatieve energie: de waanzin ten top. Onder de beeldenoproepende en fantasie opwekkende term 'Groen' valt de mens ten prooi aan leugens. De wereld wordt van het groen óntdaan, door honderden miljoenen bomen te versnipperen voor vervuilende biomassa.

Met het sprookje van Duurzaam, wat natuurlijk nonsens is, bomen groeien niet per dag uit tot nieuwe bomen, maar hooguit binnen 10/20 jaar.

De angstwekkende waarheid achter alternatieve energie, die grootdeels wordt gefinancierd door juist de in eerste plaats grootvervuilers, en door talloze bankiers.

Om de wereld te verbeteren? Of om er zelf rijker van te worden?

                                                                              ___

"Ik geloof echt dat het pad naar verandering voortkomt uit het besef dat bewustzijn alleen de transformatie kan creëren.

Wij mensen moeten beseffen dat oneindige groei op een eindige planeet zelfmoord is."

(Enkele slotcitaten film.)



Noot: Bekijk de schockende slotbeeldjes rondom 1uur30,
het heeft mij tot tranen geraakt.

'This Is What the Earth Sounds Like From Space!'

Vertaling onder filmpje: Maakt de aarde geluid? Ja! En het is heel griezelig! De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) heeft onlangs 5 ​​min...