dinsdag 11 juli 2023

Eating Our Way to Extinction..


Eating Our Way to Extinction is een filmische speelfilmdocumentaire die het publiek meeneemt op een reis rond de wereld en de olifant in de kamer waar niemand over wil praten.
Deze krachtige documentaire geeft een eenvoudige maar indrukwekkende boodschap door harde waarheden bloot te leggen en op het grote scherm de meest urgente kwestie van onze generatie aan te pakken: ecologische ineenstorting.

1.825.597 weergaven16 jul 2022.

De agrocultuur wereldwijd is de meest ingrijpende oorzaak van het vernietiging van de Aarde zelf, langzaam wordt de aarde ontdaan van haar wouden, elke dag verder, omwille hoofdzakelijke de sojaproductie. De sojaproductie is slechts minimaal voor mensen consument en gaat in hoofdzake naar de voedselvoorziening van 100de miljoenen dieren. Met het verdwijnen van de wouden op de wereld sterven talloze diersoorten uit, die daar immers hun Thuis hebben.
De agrocultuur is een van de grootste miljardenbedrijven op de wereld, in plaats van miljarden dieren te voeden zou men deze gronden ook kunnen gebruiken voor mensen consument.
In allerlei landen worden oeroude stammen verjaagd en verdreven voor de agrocultuur,
het is de meest verwoestende bedrijfstak op aarde.

In een volgend deel gaat het over de totale leegvisserij van oceanen,
het meeste plastic vuil in oceanen blijkt af te komen van visnetten.
De vissen, die ook in grote bakken worden gehouden met duizenden, zijn dood en ziek.
Men laat ook experimenten zien met vleesproducten, die allerlei ziektes bevatten. De mensen eten vlees dat ziek is. (Die kankers bevatten o.a.) Daardoor een gevaar vormen voor hún gezondheid.

Op het slot gaat het over het belang van het stoppen met dieren te eten: Er komen ook allerlei gezondsheidsredenen aan bod voor mensen om dat te doen. 

Wat mij persoonlijk een beetje tegenstond in deze docu. was de reactie van iemand dat het niet alleen gaat om dat "zielige dierenleed" - maar om het milieu, de ontbossingen de vervuiling en de mens - Ikzelf spreek hier alleen voor mezelf, dat ik het wel sadistisch te noemen dierenleed wat mensen 100de miljoenen dieren aandoen (vraag me zelfs af of een deel van die mensen mentaal in orde zijn) de hoofdfactor acht om weinig tot geen vleesproducten meer te eten.

De verdere experimenten zijn dan wel aardig, bijvoorbeeld laat men achteraan ergens in de docu. een test zien waarbij allerlei mensen zowel vlees als vega'vlees' krijgen voorgeschoteld om hun dan te vragen wat wel of niet 'echt vlees' was. De meeste vergiste zich radicaal.
In de hedendaagse tijd zijn er zulke goede alternatieven voor vlees, dat het wat smaak aangaat prima is.
 
Een van de slotcitaten:

"We are running out of time.. The world community must acknowledge that animal agriculture is the most destructive industry on our planet." 

- Over de macht van de agrocultuur - 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...