vrijdag 9 maart 2018

"De Oostvaardersplassen - Zondag met Lubach (S01)" /b.

Hieronder een oudere uitzending van Arjan Lubach die zoals algemeen, humor en het wijzen op de feiten combineert, uiteindelijk om de nonsensproject te verhelderen van het zogenaamde Oostvaarders Plassen "safaripark" :
 

Gepubliceerd op 3 jul. 2016
 
Lubach drijft bepaalt niet de spot met dierenleed, maar laat de belachelijkheid zien van een project dat meer ontaard in een concentratiekamp voor dieren.

De ware oorzaak van dit alles laat een slotfilmpje zien (vervolgstukje c)
De mooie bewoordingen van nieuwe wildernis et cetera is het ware drama van grasdieren die zich tot een veel te grote populatie hebben vermeerderd en daardoor, (in een reeds even zo troosteloze ledige en dorre vlakte die volledig is kaalgevreten en waar je nauwelijks bomen ziet laat staan variëteit) omkomen door voedseltekorten. Voornamelijk in de barre wintermaanden.

Het idee hierachter is misschien zelfs te "menselijk" bedacht, namelijk dat van een zichzelf reddend 'ecosysteem', waar men zowel de natuur als de er levende dieren aan zichzelf overlaat. (Dat was het idee van staatbosbeheer.) De voorstelling van een aard herscheppen van oernatuur wat volledig is gefaald. Dat natuur en dierenwereld zichzelf op een natuurlijke wijze kunnen handhaven is een fictieve voorstelling van de realiteit. De dieren zijn door deze omstandigheden overgeleverd aan het dorre kaalgevreten landschap en het winterse klimaat. Ze hebben geen natuurlijke vijanden, ze worden door overpopulatie een gevaar voor hun eigen overleven..

Hieronder een serieus filmpje over het Oostvaardersplassen dierenleed. Er is immers helemaal geen enkele sprake van een 'natuurlijke selectie' zoals Staatsbosbeheer volhoudt. Het is gewoonweg grote dieren ellende :


Gepubliceerd op 11 mrt. 2010
 
De dieren ellende op de Oostvaarders plassen is er al jaren..
Elke winter keert het weerom terug, wanneer het voedsel opraakt in een relatief klein gebied
 
2018 :
 

Herten sterfte in de Oostvaardersplassen 2018
 

Winter! Dieren in nood oostvaardersplassen..
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...