vrijdag 17 november 2017

'Platte Aarde'

De website 'Klopt dat wel' bericht over een recente uitzending van Zembla, aangaande vliegtuigpiloten die vaker melding doen van lichamelijke klachten, die veroorzaakt zouden worden door giftige stoffen in de lucht. Het zou overigens 'klopt dat wel' niet zijn, als ze daar geen linkjes aan zouden verbinden: Het gaat daarbij onder andere om ene Willem Felderhof  wiens geestesgesteldheid om meer redenen wordt betwijfeld: "Deze Willem Felderhof heeft echter ook last van andere kwalen: hij gelooft in chemtrails en geheime geo-engineeringsprojecten, en in complotten rondom 9/11. Een onvermoede bijwerking van die giftige cockpitluchtjes?" (Klopt dat wel). Verder gaat het om een vliegtuigpilote:
"Onlangs kwam ons een ander merkwaardig verhaal ter ore: ene Lydia Ouwersloot (vermoedelijk pilote bij KLM) zit sinds enige maanden aan de grond, omdat ze uit de kast kwam als platteaardegelovige! In overleg met de bedrijfsarts is ze voorlopig medisch ongeschikt verklaard om te vliegen, mentaal niet stabiel genoeg." 
Klopt dat wel doet hier suggereren dat vliegtuigpiloten die ziek worden van luchtverontreiniging waarschijnlijk mentaal niet in orde zijn. Je hoeft niet te geloven in een opzettelijk sproeien van chemische stoffen door een geheimzinnige vliegorganisatie, om te erkennen dat de lucht hoe dan ook ernstig verontreinigt is en vliegtuigpiloten daar ziek van kunnen worden. Anderzijds laat klopt dat wel nogmaals zien, hoe gevaarlijk - zo niet dom, complottheorieën zijn. Neem holocaustontkenner Christopher Bollyn waar klopt dat wel tevens naar verwijst. Dit zijn niet alleen maar mensen met verwerpelijke ideeën, zulke mensen zijn gevaarlijk, en zouden welhaast ter verantwoording moeten worden geroepen.

Anders is het platte aarde geloof. Recentelijk zette de website Niburu je kort aan het denken. Een platte aarde gelovige had een wat leek kloppend verhaal: Hier. O.A. berekende hij:

"Om u nog een beter beeld te geven:
London - Amsterdam
Afstand 357 km - Reistijd 27 minuten
De rotatiesnelheid van de Aarde op deze graad is ongeveer 1035 km/h
Een vliegtuig dat 805 km/h vliegt is niet sneller dan de rotatiesnelheid, dus komt deze nooit op plaats van bestemming aan."


Een vliegtuig dat nooit op zijn bestemming aan kan komen omdat het trager reist dan de rotatiesnelheid van de aarde, is leuk. Er lijkt even geen speld tussen te krijgen. Maar ja, zouden de wolken dan niet ook voorbij moeten vliegen? De reactie van klopt dat wellers is een stuk aannemelijker, zoals deze van J.W.Nienhuys. Het platte aarde geloof is feitelijk alleen een aardigheid onder rekenaars die proberen met allerlei zogenaamde feiten aan te tonen dat de aarde plat is, maar wie dit ook echt gelooft anno 2017, aan die is de moderne ruimtevaart toch voorbij gegaan. Overigens is het meest logisch en bevattelijk antwoord op bovenstaande van de rotatiesnelheid van de aarde in samenhang met de snelheid van een vliegtuig, het feit dat vliegtuigen altijd aankomen op de plaats van bestemming. (Ze hoeven niet op te boksen tegen de rotatiesnelheid van de aarde.)

Het dag en nacht ritme van de aarde is sowieso het meest betrouwbare bewijs van de ronding van de aarde, is het aan deze kant dag dan is het aan de andere zijde der aarde nacht. Volgens Nienhuys hebben platte aarde gelovigen daar natuurlijk ook al lang iets op gevonden. (Dat klopt, het schijnen niet eens de domste van de klas te zijn.)
Nienhuys over het geleidelijk oprijzen van bijvoorbeeld bergen bij het naderen van eilanden:
"Dit verschijnsel, dat je bergachtige eilanden bij nadering uit de zee ziet verrijzen (bij goed zicht) moet bekend geweest zijn aan alle zeelieden in de Oudheid in de Middellandse Zee. Vandaar dat de bolvorm van de aarde in die tijd al bekend was. Aristoteles schreef al diverse argumenten op ten gunste van de boltheorie.
Maar dit zal de platteaardegelovigen niet overtuigen. Die hebben inmiddels vast al bedacht waarom de zon altijd maar een deel van de aarde verlicht, en hoe zons- en maansverduisteringen mogelijk zijn."
Ach, ik vind dit wel een leuke aardigheid, al deze ideeën. Vliegtuigpiloten moeten de bolvorm van de aarde toch altijd waarnemen. Vanuit de ruimte is er geen twijfel meer mogelijk. Alles in het heelal is bolvormig, er is nog nooit een vierkante ster waargenomen. Meer bijzonder is het "gevoel" dat menselijkerwijs begrijpelijk is, op het korte en wat langere zicht lijkt alles inderdaad volledig plat, het idee dat alles plat is komt overeen met deze 'gevoelsmatigheid". De realiteit laat feitelijk keer op keer zien, dat de ware werkelijkheid ons gevoel eerder volledig tegenspreekt. Iets is niet wat het lijkt.

Dat is wel fijn voer voor bijvoorbeeld filosofen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...