zondag 17 juni 2018

UFO Sightings in Colorado..

Een filmpje van 11minuten, over ufo waarnemingen in Colorado. (1.654.765 weergaven).
 
Astronomen zijn het er wellicht ver in het merendeel over eens, dat we niet 'alleen zijn' in het heelal, het grenzeloze heelal is wellicht boordevol van aardegelijkende planeten. (Daarnaast kennen we algemeen slechts één factor van leven. Men weet niet, of er op heel andere niveaus leven kan bestaan, het zoeken naar aardegelijkende planeten, met aardegelijkende omstandigheden, is misschien eenzijdig. Reeds op aarde bestaat leven onder extremen.)
 
Deze vele aardegelijkende planeten liggen echter zo ontzaglijk ver van elkaar verwijdert, dat we waarschijnlijk tamelijk geïsoleerd en dus toch alleen zijn. Maar dat is de kwestie..
 
Een interessante opmerking van een vrouw in het filmpje is, dat mensen eigenlijk 'vlak' leven, we zijn doorgaans ook qua waarneming gericht op de wereld, we zijn geen geoefende luchtwaarnemers. Een dergelijke opmerking maakte eens Arthur C. Clarke, die stelde dat de meeste mensen waarschijnlijk geen 'ufo's' waarnemen, omdat ze nooit naar de lucht kijken. (Clarke geloofde niet in buitenaardse verklaringen, maar die opmerking was misschien niet eens nodig. Hij was een scepticus eerste rang.)
 
Op het slot zegt de vrouw in het filmpje, we bekijken elke dag de wereld, met zijn problemen, overbevolking, vervuiling, en soortgelijk, zou er dan niet iets anders kunnen zijn? Het onbekende heeft op mensen een dubbele uitwerking: Het schrikt niet alleen af, maar het trekt ook aan. Sinds mensenheugenis zou je willen toevoegen. De wetenschap kwam juist van de grond, omdat mensen het onbegrijpelijke wat de hele wereld toch ooit was, wilde bevatten, omschrijven, ontluisteren in zekere zin.
 
Het mysterie blijft toch een bepaalde aantrekking behouden, waarom is dat zo? Misschien omdat mensen hopen op een hogere bestaanswaarde, wetenschap en kennis heeft eigenlijk in niets bijgedragen aan een wezenlijk gevoel van bestaanszin - daarom blijft het mysterie trekken.

- Het filmpje is ook zuiver Nederlands vertaald -
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...