zondag 17 juni 2018

'Neil deGrasse Tyson On A Disturbing Thought'

Neil deGrasse Tyson over een verstorende gedachte: De mensen delen 98 komma zoveel procent aan DNA met de voorloper van de mens, de chimpansee, wat maakt dan het ingrijpende onderscheid tussen de mens en zijn voorloper? Benoem dit laatste als de vermogens van de mens om te scheppen en te creëren, de wetenschap te bedenken en kunst en muziekcomposities te scheppen. Maar dat geeft geen antwoord op de vraag, hoe het mogelijk is dat minder dan twee procent verschil in het DNA uitgerekend de 'mens' creëert. Terwijl de chimpansee -en soortgelijke voorlopers-  achterblijven in de ontwikkeling, en meer gerelateerd blijven aan alle overige diersoorten. Alles wat de mens is en maakt, ligt in het verschil van een 1procent DNA :
 
Dan gaat Tyson een stukje verder: Misschien stelt hij nog, is het maar een illusie dat de mens zichzelf dusdanig onderscheiden meent en stelt het veel minder voor allemaal.. Maar stel je dan eens voor, dat er een levensvorm bestaat, die slechts 1 procent in DNA verschilt met de mens?
 
"We zouden grandioze idioten zijn" volgens Tyson, bij zulk een intelligentie. Tyson vertelt het allemaal weer op zijn eigen enthousiaste grappige manier. "De notie dat we een intelligente soort vinden, en er een conversatie mee voeren" ? ..dat zou lijken op een conversatie met een worm".. Tyson weet het enorm te relativeren, dat de mens denkt het ganse heelal te kunnen bevatten.
 
Kortom, we weten niet eens "wat" we zoeken...
(Misschien eens goed als mensen zoals Steven Greer met zijn eindeloze buitenaardse fantasieën daar eens naar zou luisteren.)
 
We Are Dealing into The Unknown  :
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...