woensdag 13 juni 2018

'These People Do Not Exist 11/2/17'

De bekende wetenschapper (Arthur C. Clarke) merkte al op, dat wetenschap en technologie zich niet meer zal onderscheiden van magie.

Zo bedienen we allemaal een mobiele telefoon, maar niemand vindt het meer rare tovenarij dat men dan met iemand kan praten aan de overkant van de wereld. Nagenoeg niemand weet heden meer hoe technologie werkt, men hoeft alleen maar te weten hoe het logisch te bedienen. Technologie gaat gigantisch vooruit, vooral op gebied van levensechte spellen is dat te zien. De figuurtjes en hun wereld zien er al lang niet meer uit als eenvoudige cartoons, het zijn welhaast levensechte mensen in levensechte werelden..

De mensen in het onderstaande filmpje bestaan niet, ze zijn ook niet van de aardbodem verdwenen. Ze zijn gecreëerd door technologie. Deze technologie heeft maar enkele aanwijzingen nodig, zoals een eenvoudige schets van een gelaat,  om een levensecht gelaat te creëren.

In vliegensvlug tempo veranderen eenvoudig getekende objecten in levensechte ontwerpen, hoofden en gezichten worden levensecht gemaakt en veranderen in enkele seconde. Zo ontstaan niet bestaande mensen. (Hedendaagse pc technologie gaat het programmeren voorbij, het kan reeds uit zichzelf bijleren.)
Zoals het met veel technologie het geval is, kunnen de bijna griezelige mogelijkheden van technologie vragen oproepen, men zou het ook voor iets kunnen misbruiken.

Zo kan men reeds door enkele geluiden van iemands stem, iemands stem volledig imiteren, men kan dan een volledig gesprek in iemands specifieke stem creëren.
Ook kan men objecten in een straatbeeld eenvoudigweg laten verdwijnen, door ze te omcirkelen, het straatbeeld schijnt zich daarna vanzelf weer aan te vullen :
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...