dinsdag 12 juni 2018

'Mensen worden echt bezeten door demonen.'

Een opvallend stukje uit 9ForNews :
"Er zijn schrikbarend veel mensen die worden bezeten door demonen. Een mainstream psychiater heeft nu gesteld dat bezetenheid echt is en dat de meerderheid van de mensen het met hem eens is.
Dr. Richard Gallagher heeft 25 jaar ervaring als psychiater en professor. Hij heeft honderden gevallen van bezetenheid bestudeerd en in een interview met de Britse Daily Telegraph legt hij uit waarom dit fenomeen volgens hem echt bestaat.
Hij merkte op dat er heel veel mensen zijn die geloven in het bestaan van demonen. Zo verwees hij naar een peiling waaruit blijkt dat 70 tot 75 procent van de Amerikanen gelooft in de duivel en dat tenminste de helft gelooft dat demonen mensen kunnen beïnvloeden of overnemen.
De prominente psychiater heeft bij mensen die bezeten waren duivelse stemmen gehoord op het moment dat ze in trance waren. Op het moment dat ze uit de trance kwamen konden ze zich niet herinneren wat er was gebeurd. Gallagher heeft in de afgelopen 25 jaar 100 duiveluitdrijvingen meegemaakt en woonde er nog een paar honderd bij als waarnemer."
Verdere Bron

Een reageerder reageert: "Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen is bezeten van demonen of op z’n minst zich er door laat leiden." Dit gevoel krijg ik ook vaker. Goed en kwaad is sterk vertegenwoordigt in (immers) elk mens..

Het spel met demonen en het verdrijven ervan, door Latijns gebrabbel, gezwaai met een kruis en het strooien met wijwater heeft veel weg van de Dracula cultus. Dracula schrikt zich te pletter van een voor hem zwaaiend kruis..
Als het kwaad bestaat als een échte macht, men zou het dan moeten hebben over een macht die dusdanig diep is bedorven, dat elk greintje goeds eruit is verdwenen, dan zal het zich niet laten verdrijven door wat wijwater.

Pas geleden was er in een Dr. Phill show een interessant geval van een vrouw, die volgens haar ouders was bezeten door de duivel, ze beschreven allerlei vreemde sensaties. Ze zou bijvoorbeeld verbrandingen oplopen door het besprenkelen met wijwater. Dr. Phill trachtte het hele geval terug te voeren tot psychologische factoren. Hij biedt nuchtere analyses. 'Hoe kon ze dan brandwonden oplopen door wijwater' vroegen nog de ouders wat terloops? Maar daar ging hij verder niet op in.

Men zou dit kunnen toeschrijven aan de macht van de psyche, kan de psyche fysieke wondes veroorzaken? Zoals dat ook zou kunnen gelden bij bijvoorbeeld mensen die de wondetekens droegen van Jezus, de stigmata. Het geloof dat zo sterk is dat het zich fysiek kan uiten. (Dat zou overigens op zich al buitengewoon zijn. Sceptici zouden dit evenmin aannemen. Zij zouden het houden bij zelf toegevoegd letsel van godsdienstmaniakken.)

In het verleden hebben zich enkele dramatische verhalen afgespeeld met duiveluitdrijvingen, zoals het geval van Emily Rose, een film gebaseerd op het waar verhaal van de Duitse Anneliese Michel.
Verschijnselen van bezetenheid konden medisch worden verklaard als onder andere epilepsie. Anneliese Michel heeft het echter met haar dood moeten bekopen, omdat men haar duivels te intensief eruit wilde jagen..

Toch is het opvallend, dat 70/75 procent van Amerikanen gelooft in demonische krachten, en iets minder in duivelse bezetenheid. In plaats van demonische krachten zou je ook kunnen menen, dat gedachtes feitelijk energieën zijn, die zoals talloze andere velden waarmee we zijn omgeven, in het totale wereldveld rondhangen. Daarbij fungeren mensen als zowel uitzenders als ontvangers.
Dit alles is nauwelijks onderzocht tot op heden.

Vaak voelen mensen in bepaalde omgevingen of huizen of allerlei oude gebouwen negatieve energieën. Ook is het zo dat andere mensen je ofwel aantrekken of afstoten, je voelt vaak ogenblikkelijk een bepaalde energie of uitstraling bij mensen. Dit wordt allemaal afgedaan als een overdosis fantasie.

Hiernaast mag je je afvragen, als er machten bestaan die je volmaakte liefde mag noemen, er niet ook machten zouden kunnen bestaan die je als het volmaakte kwaad mag benoemen. Waarom zou God geen even zo volmaakte tegenhanger hebben?
Zulke machten, die zich afspelen in het verborgen, hebben veel macht, omdat ze niet waarneembaar hun invloeden kunnen uitoefenen, misschien op het hele wereldgebeuren. De gedachte eraan is misschien zelfs te ijzingwekkend voor veel mensen..

 
Dr. Richard Gallagher is al meer bekend met het uitdrijven van demonen, met lichtelijke spot onder andere in 'dit'  artikel. Vaak lijken zulke taferelen op de film exorcist :
(CNN) A small group of nuns and priests met the woman in the chapel of a house one June evening. Though it was warm outside, a palpable chill settled over the room.
As the priests began to pray, the woman slipped into a trance -- and then snapped to life. She spoke in multiple voices: One was deep, guttural and masculine; another was high-pitched; a third spouted only Latin. When someone secretly sprinkled ordinary water on her, she didn't react. But when holy water was used, she screamed in pain.
"Leave her alone, you f***ing priests," the guttural voice shouted. "Stop, you whores. ... You'll be sorry."
He zinnetje hier tussendoor dat de vrouw niet reageerde op gewoon water maar wel op wijwater, zonder dat ze het verschil kon zien, zou men toch graag wat meer bewezen willen zien..
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...