vrijdag 22 december 2017

"The Trump administration's solution to climate change: ban the term"

"In a bold new strategy unveiled on Monday in the Guardian, the US Department of Agriculture – guardians of the planet’s richest farmlands – has decided to combat the threat of global warming by forbidding the use of the words."
Bronverwijzing

Trump heeft schijnbaar bedacht, dat het voor de economische constante groei, en daarmee onvermijdelijk de groeiende ecologische schade, vervuiling van luchten en wateren door gifgassen, het beste is, om gewoonweg het woordje global warming te schrappen van de lijst :
"Volgens Donald Trump is klimaatopwarming een Chinese uitvinding (en dat is 't ergste zelfs nog niet)
Als je dacht dat we het ergste van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump intussen al wel gehoord hadden, dan hebben wij slecht nieuws voor jou. Trump ontkent niet alleen dat klimaatverandering een feit is, hij is op een of andere manier gewoonweg tegen het klimaat. En zoals met zoveel dingen de Trump uitkraamt, zit er niet teveel vlees aan zijn argumenten. We laten het oordeel aan jou over (...)"
Bron: newsmonkey
'Trump: "I'm not a believer."
Dit zijn maar een aantal van zijn veelgebruikte synoniemen om klimaatverandering te omschrijven: "hoax", "canard", "mythical", "con job", "nonexistent" and "bulls".
Trump :
 "I think our biggest form of climate change we should worry about is nuclear weapons. The biggest risk to the world, to me—I know President Obama thought it was climate change—to me the biggest risk is nuclear weapons. That’s—that is climate change."
'Je hebt dat inderdaad goed gelezen, volgens Trump staat de dreiging van nucleaire wapens gelijk aan klimaatverandering. Nu schuilt er - voor de verandering - enige waarheid in die woorden, want nucleaire wapens zijn inderdaad een enorm gevaar voor de wereld, maar wel een potentieel gevaar. Klimaatverandering daarentegen is meer dan dat, want het is een wetenschappelijk onderbouwd feit dat het een directe bedreiging voor ons vormt."  Bron: newsmonkey 
 
Terloops, de staat Californië kampt reeds vanaf de zomerhitte met continue grootschalige bosbranden, tot in deze maand December duren de branden voort, als gevolg van constante droogte en hitte. Heeft Trump daar ook een boodschap aan? Hij miskent alle wetenschappelijke rapporten en bewijzen over klimaatverandering.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...