zondag 2 juli 2023

How Britain and America Inspired Nazi Eugenics - De rol van de Eugenetica in de masamoord op mensen

'Na de nederlaag van de nazi's in 1945 was de wereld geschokt toen ze de verschrikkelijke genocide ontdekte die door het fascisme was gepleegd. Maar in veel van onze discussies over de geschiedenis ontbreekt de rol die Britse en Amerikaanse eugenetici vanaf het einde van de 19e eeuw speelden bij het aanwakkeren van ideeën over raciale superioriteit en uiteindelijk het inspireren van het nazi-project om een ​​'meesterras' te promoten ten koste van die als 'ongeschikt' beschouwd. Sommige van de personages die betrokken waren bij de nederlaag van Hitler speelden in feite een sleutelrol bij het voeden van de zaden van zijn fascistische ideologie.'


Tekst onder film:




Wat velen blijkbaar niet weten, is de belangrijke rol die de psychiatrie speelde bij het aanwakkeren van ideeën rondom mensbeelden, met aan de grondslag het Darwinisme. Al wel ik vermoed dat Darwin dit nooit had gewild. Het idee van de zogeheten "Fittest".
Daarbij komt onmiddellijk de vraag, 'Wie' zijn dan die "Fittest"?

Volgens primitieve opvattingen wellicht de sterkeren en sterksten, al kun je sterkere en sterksten verschillend interpreteren. Immers afhankelijk van de leefomgeving werd het langste overleven van soorten bepaalt, naast allerlei andere manieren - behalve het sterk zijn - zoals bijvoorbeeld het wegvluchten of schutkleuren et cetera.
Het best aangepast aan het leven, werd naderhand beschouwd als zowel fysiek als mentaal gezonde mensen, mensen zonder fysieke handicaps of mentaal zieke mensen werden beschouwd als meerderwaardige mensen. 

In de vroege psychiatrie werden mensen met psychische stoornissen beschouwd als minderwaardig - niet zomaar werd er op die mensen geëxperimenteerd. In de psychiatrie werd blijkbaar ook het begin gelegd van mensen euthanaseren, beter vermoorden: Deze ideeën kregen naderhand ingang in het nazisme, en de rassenleer van Hitler. Met inbegrip van Joodse mensen, die men tevens beschouwde als inferieur of minderwaardig begonnen de concentratie en dodingskampen.

De psychatrie in het begin van de eeuw heeft de aanvang genomen van deze leer, van inferieure mensen, die men beter kon doen verdwijnen. De zogeheten übermenschen ontwikkelde zich als een welhaast monsterlijke onmenselijke soort mensen: Als je iets kunt beseffen van de eugenetica, de wanen van de psychiatrie aangaande mensen die als onwaardig golden, en datgene wat uiteindelijk de "grote mens" moest zijn, een gewetenloze mensensoort. Dan besef je dat er maar 1 ding rest,

wat mensen maakt tot MENSEN.
En dat is het mededogen, de compassie voor de ander, het andere, voor elk mens, of die 'perfect' is of gewond en vol gebreken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...