zondag 10 april 2022

Zestien jaar oude Kian in beeld, stier op weg naar 'zaadlozing'.

Omdat het zulk staaltje is van moderne veehouderij, wat ze niet melden in aardige 'Onze boerderij' programma's:

De zestien jaar oude stier op weg naar het 'rijke liefdesleven' bij boer "Joep". De lente kwam weer, de vlinders en zo meer, en het begon wat te kriebelen. Het aloud dwaze idee van moderne veehouderij.
Alleen de boer maakt uit wanneer er wat 'kriebelt'. 

Dat is op het moment de boer een grote hoop zaadcellen nodig heeft. Om die vervolgens weer te implanteren, kunstmatig, in koeien. Natuurlijk moeten ook éérst de koeien lekker worden gemaakt. Dat doen wat boeren en hun families ook wel zelf, "vroeger" noemde ze dat bestialiteit. Seks met dieren dus. Zijn de moederdieren rijp voor de bevruchting volgt kunstmatige inseminatie en raken de koeien bevrucht van een jong.

'Kian, de reus, wordt eerst langs wat opgesloten koeien gestreken, om de reus lekker te maken natuurlijk, dan schijnt het dier in een hal uit te komen bij wat lijkt op een reuzen kunstmatig gemaakte pik, letterlijk. Dan mag 'Kian wat spelen met die kunstmatige pik en komt dan klaar. 

De trotse boer kan het hele proces niets schelen, natuurlijk zegt hij heel trots, 'productie 1,4 miljoen dosis sperma'. En dan te bedenken dat je maar 1 zaadcel nodig hebt voor de bevruchting. 

Wat was het een pret voor het arme inzielige dier. Walgelijke veehouderij.

Voor wie het verder niet wist: Het op komst zijnde kalf is maar een nevenzaak. Dat wil zeggen het draait allemaal om de melkproductie. Het is daarom niet de bedoeling dat pasgeboren kalfjes bij de moederdieren gaan zogen. Want de melk is voor "mensen". Daarom worden de pasgeboren kalfjes in een zeer vroeg stadium bij de moederdieren weggehaald. Dan mogen ze in eenzame opsluiting in een hok of met een paar samen desnoods wat dagen verbrengen. Verdere bijkomstigheid: Pasgeboren stiertjes zijn feitelijk 'afvalproducten' - ze geven immers geen melk. Die worden na enkele weken c.q. wat maanden doodgemaakt. 

Tja, je wist het eens ook allemaal niet. Je dacht dat melk toch één van de meest onschuldige producten was. dat daarvoor zulke smerige praktijken worden uitgevoerd had je niet geraden, noch dat kalfjes slechts gelden als restproducten. Om melk aan te maken dienen de dieren in verwachting te zijn van een kalfje. Dat dragen ze net als bij mensen negen maanden.

Moederdieren kunnen weken blijven weeklagen om het afnemen van hun jongen :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...