maandag 12 augustus 2019

'Klimaatalarm: Straks valt er niets meer te filmen'

"David Attenborough luidt de noodklok over de klimaatverandering. De maker van wildlifedocumentaires, die nu ook dierenleed belicht, noemt de natuur doodziek. Straks valt er niets meer te filmen, is zijn boodschap."

"De klimaatomstandigheden wijzigen zich sneller dan hij zich ooit kon voorstellen toen hij twintig jaar geleden over het milieu begon te praten.
 ,,De planeet heeft vijf fases gekend waarin sprake was van een grootschalig uitsterven van soorten. We zitten nu middenin de zesde fase'', aldus de Attenborough tijdens de presentatie van Our Planet, vorige week. Wat nu speelt, is net zo ingrijpend en verstrekkend als wat de dinosaurussen overkwam. Voor de meesten is het nauwelijks te bevatten, maar het leven op aarde ondergaat vernietiging op een schaal als na de inslag van de meteoriet, zegt Attenborough.
 ,,Van de massa zoogdieren op aarde is 96 procent mensen en door mensen gehouden dieren. Slechts 4 procent van de zoogdieren zijn nog de andere, wilde dieren: van olifanten tot dassen, van tijgers tot vleermuizen. Van alle vogels op aarde is 70 procent pluimvee, meest kippen. Ooit bepaalde de natuur hoe wij leefden, nu bepalen wij of de natuur kan overleven.‘’
 BRON en complete tekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...