maandag 25 maart 2019

De rechter sprak van een “Massadierenhel”

'Een historisch vonnis: voor het eerst in Duitsland is een veehouder veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het mishandelen van zijn dieren.
De varkensboer kreeg drie jaar gevangenisstraf voor de rampzalige omstandigheden in zijn stallen in Merklingen, waardoor honderden varkens zijn gestorven of in opdracht van het Veterinair Bureau (Duitse NVWA) uit hun lijden moesten worden verlost. In totaal stierven 1.600 varkens in de smerige en overvolle stallen van de 56-jarige varkensboer. Twee van de varkens zouden door de veroordeelde boer met een voorhamer zijn gedood. De rechter sprak van een “Massadierenhel”.
De gruwelijke omstandigheden in de stallen van de varkensboer werden in 2016 vastgelegd door de organisatie SOKO Tierschutz en zijn in de rechtbank getoond als bewijs. De oprichter en voorzitter van Soko Tierschutz, Friedrich Mülln, laat weten:
“Eindelijk heeft een rechter het lef gehad om een taboe te doorbreken en misstanden in de industriële veehouderij streng te bestraffen.”
Dit stukje gaat vergezeld met de schokkende beelden in het varkensbedrijf: Hier.
Ik vind het ongelofelijk dat een zichzelf noemende civilisatie waar men de moraal (zogenaamd) zo hoog heeft staan en de ethiek, deze wrede praktijken zowel in eigen als in omringende landen eer behoren tot dagelijkse realiteit dan tot uitzondering.

Met het vlees van de dieren van deze dierenbeul werd ook nog bedrog gepleegd: 
"Het vlees van de stal in Merklingen was voorheen te koop onder diverse kwaliteitskeurmerken zoals Initiative Tierwohl (Initiatief Dierenwelzijn)."

Bron: Animals Today.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...