zondag 10 juni 2018

'Hawking houdt een Godbeginsel mogelijk'

Stephen Hawking  heeft een geadopteerde broer met de naam Edward, veel wordt er niet over gemeld, (mogelijk hield men de familie van Hawking meer private.) Tijdens een college in de universiteit van Cambridge opperde hij de mogelijkheid van het bestaan van God. Het universum is teneinde gebouwd op een "raadsel", hetgeen hij de Godfactor noemt. Hij beschouwd deze Godfactor niet als een persoonlijke God maar eerder als een 'Godachtige kracht'.
 
Hij heeft het over een ongeluk van zijn broer in 'oktober' en hetgeen zijn broer zou hebben ervaren. Hij zou berichten van een andere wereld waar mensen zich niet gewaar van zijn. Wat zijn broer ervoer tijdens zijn klinische dood deed Hawking afvragen, of bewustzijn zit verankerd in het brein. Of ligt het bewustzijn buiten het brein en werkt het brein als een aard ontvanger, zoals een radio radiogolven ontvangt. Daar is de wetenschap nog niet voldoende achter meende hij.
 
Hij zou verder zeggen, dat hij er nooit eerder bij stil had gestaan, dat het universum een 'levende entiteit' zou kunnen zijn :   
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...