donderdag 7 juni 2018

De (Belgische) butchers (weer)

Op de Belgische tv was weer een fragment van de zoveelste vleeshuis-butchers, over verscherpende maatregelen voor slachthuizen. Maar wanneer je even terugkijkt naar de reeds vrijgekomen beelden, met verborgen camera opgenomen, van de gruweldaden in o.a. Belgische slachthuizen, kun je stellig afvragen, of dat wat heeft opgeleverd, voor het belang van de dieren zelf.

De slachter in het beeldfragmentje op de Belgische tv had voor mij geen seconde méér nodig, om ook 'als man' schokkend bewogen te raken bij zoveel sadisme en dierenleed. De man schopte het bewuste varken opzij tegen de grond, het dier krijste afschuwelijk. DIEREN hebben geen waarde meer, ze zijn alleen nog productieverwerking voor de psychopaten die in slachthuizen worden aangesteld. Want zeg eerlijk, als je wél bewogen was met dieren, zou je dan ooit in staat zijn zo min en wreed om te gaan met zulke schepselen?

En hoever staat feitelijk deze menselijke sadist af, van het martelen ook van de medemens? Want mens en dier staan nauw naast elkaar, als je geen enkele moeite hebt om bewuste dieren te martelen en af te slachten, waar ligt dan de grens naar de medemens?

In deze maffe wereld snappen ze niet meer, dat dieren net als mensen bewuste schepselen zijn, smart en angst ondergaan, vanaf hun inladen in vrachtauto's tot aan de weg naar het slachthuis.

Ondanks men zegt dat steeds meer mensen (omdat er steeds meer mensen komen) steeds meer vlees eten, zijn het toch dit soort niet langer verteerbare en verdraagzame beelden van puur wanbeleid in slachthuizen die mensen doen afzien van de rekken van de vleeswaren. Mij althans al lang.

Je besefte ook, dat de supermarkten een belangrijk aandeel leveren in dierenleed, niet alleen met hun dierenvlees aanprijzen maar waar moet ik zijn als ik alternatieven zoek voor vlees? Want alternatieven worden nog altijd nauwelijks aangeboden in grote supermarkten.

Hoever vraag ik mij af, staat deze diepe minachting voor varkens koeien en andere schepselen, af, van de diepe minachting naar de medemens? Hoe diep of lang zal de grens zijn, waar dezelfde dier minachtende butcher, ook een mens tegen de grond zal schoppen, onder luid geschreeuw van het slachtoffer?
Hoelang zal het duren, voor deze minachting jegens schepselen, zich zal wreken in minachting naar het leven in zijn totaliteit, dus ook dat van de medemensen?
……………


Onderworpen aan het monster mens..
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...