woensdag 9 mei 2018

'Bomen hebben een ‘hartslag’. Waarom hebben we hem nooit eerder opgemerkt?'

De website 9ForNews heeft een toch schadelijke nagalm bij sommige, die menen dat daar alleen raaskal onzin en complotten worden verkondigt. Maar ik zou dit vergelijk met websites zoals Niburu (bijvoorbeeld) niet maken. Niburu is afgelopen jaren behoorlijk politiek georiënteerd, is m.i. teveel bezig met de "sociale onrust". Terwijl 9ForNews af en toe pareltjes van stukjes heeft, met verwijzing (let wel) naar gerespecteerde -wetenschappelijke- bronnen. "Dit stukje" is één van de artikelen die gevoelsmatig vooral aanspreken.

Wie zich een natuurmens voelt, weet ergens gewoonweg, dat alles wat eigenlijk bestaat, bestaat uit ontelbare energieën, zelfs een rotsblok heeft een bepaalde energie. We noemen het dode materie, en toch leeft het. Quantummechanici kunnen dit ook bevestigen, op schaal van het kleinste is er alleen nog energie wat in een bepaalde vorm of frequentie trilt. (Materie is ook in wezen een vorm van energie. / Materie is gekristalliseerde energie.)

Dat ook de natuur, de bomen delen in een bepaalde gewaarwording, maar dit ontgaat de mensen volledig. Eerdere onderzoeken suggereerde bijvoorbeeld dat planten op elkaar reageren. Als er een gat valt in een bos, dan weet dit 'bos" dit.
Pas kwamen fysici erachter dat de "kosmos zingt". Je mag natuurlijk zelf bepalen hoe je dit zingen voorstelt, maar het idee van zingen klinkt al stukken minder fysiek: bij zingen gaat het om klanken en minder materiële zaken, klank, geluid en informatie.

Als je dit leest, krijg je het gevoel dat bomen daadwerkelijk 'leven' :

'Er is nog zoveel wat we niet weten over bomen. Ze blijken ’s nachts hun takken op en neer te bewegen en water omhoog te pompen, als een soort langzame hartslag. Dat schrijft New Scientist.
“We hebben ontdekt dat de meeste bomen regelmatig een beetje van vorm veranderen,” zei Andras Zlinszky van de Universiteit van Aarhus in Denemarken. “Die veranderingen vinden periodiek plaats, in de hele boom,” voegde hij toe. “Zo’n periode duurt korter dan een dag-nachtritme.”
Hartslag
De onderzoekers scanden ’s nachts 22 boomsoorten met een laser. Bij een aantal soorten bewogen de taken met ongeveer een centimeter omhoog of omlaag.
De bewegingen herhaalden zich elke drie tot vier uur en waren vooral zichtbaar bij magnoliabomen. De wetenschappers zeggen dat dit laat zien dat bomen een ‘hartslag’ hebben. Bomen pompen met hele langzame hartslagen water omhoog vanuit hun wortels.
Door af en toe water omhoog te pompen besparen ze mogelijk energie, aldus Zlinszky. Het is niet bekend hoe bomen het voor elkaar krijgen om water omhoog te pompen. De onderzoekers vermoeden dat ze met behulp van de stam water omhoog knijpen.
Slapen
Enkele jaren geleden toonden Zlinszky en zijn collega’s al aan dat berken ’s nachts ‘slapen’. Ze laten hun takken rusten door ze wel 10 centimeter te laten zakken. In de ochtend keren de takken weer terug naar hun normale posities.'
[New Scientist]
9ForNews

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

THE ILLUSIONS OF RELIGION WHICH CANNOT BE ANSWERED // David Icke

I k had niet verwacht dat ik iemand als David Icke zou opnemen in dit blog. Ik neem mezelf, zeker na bepaalde toch lichte wijzigingen in het...