vrijdag 9 maart 2018

Lelystad - Demonstranten gooien hooi over hek Oostvaardersplassen

'De rust lijkt enigszins weergekeerd na een turbulente week, waarbij mensen het heft in eigen handen nemen omdat deze niet langer wilden toekijken hoe het ene na het andere dier in het gebied bij de Oostvaardersplassen stierf van de honger.
Het droevige resultaat van de maand februari is inmiddels bekend:
In de kortste maand van het jaar zijn in de veelbesproken Oostvaardersplassen 1062 grote grazers gestorven: 858 edelherten, 20 heckrunderen en 184 konikpaarden.
Het absolute sterftecijfer voor vorige maand ligt vrij hoog, erkent boswachter Hans-Erik Kuypers. Ter vergelijking: in de winter van 2016/2017 (december tot en met maart) stierven in totaal 813 grote grazers. Dat was een extreem laag aantal, want de winter ervoor ging het nog om 1532 dode dieren. Nu staat de teller voor het lopende winterseizoen al op 1755, waarvan gemiddeld 95 procent is geschoten.'
Hele stukje en bron bij Niburu.

Staatsbosbeheer heeft een vreemd beleid aangaande deze dieren. Van een natuurlijke selectie kan al geen sprake zijn, omdat de dieren daarvoor te weinig grond hebben om te overleven, en een omheind leefgebied. Waarom zou je natuurlijke selectie toepassen als je de dieren gewoonweg kunt helpen met overwinteren? En waarom zou je de dieren schrijnend laten verhongeren om een bepaalt percentage te handhaven? Zijn er geen humanere methodes.
Houden ze een en ander achter voor het publiek? Volgens een man :
"Ze verbergen dus iets, maar wat? Misschien een wanbeleid, misschien fraude met het aantal dieren dat daar zou zijn. Ze houden vermagerde dieren uit het zicht, ze halen dode dieren uit het zicht van bezoekerspaden en niemand mag verder kijken.
Daarnaast worden de mensen die deze dieren willen bijvoeren belachelijk gemaakt in de media, want een hek ergens omheen dat verplicht toch wel tot enige normen en waarden, dat men toch de verantwoording behoort te dragen immers? De mensen die zorg dragen voor deze dieren nemen hun verantwoording niet.
De mensen die de dieren daar zien lijden, willen dat ze deze dieren gaan helpen en eisen dat Staatsbosbeheer zijn verantwoording neemt... Ze krijgen er genoeg geld voor en subsidies namelijk, blijkbaar gaan deze op aan belangrijkere zaken, in eigen zak?
Waarschijnlijk zijn er veel dingen gaande die het daglicht niet kunnen verdragen. Daarom deze oproep aan jullie of jullie hier iets mee kunnen en misschien met die mensen op ontdekkingsreis kunnen gaan?
Dit moet stoppen, voor deze dieren, en de beelden liegen er niet om."..
(De wildernis in ons land...? ja op safari, in eigen land een schande is het.)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...