vrijdag 26 januari 2018

'Fantast Steven Geer'

'Klopt dat wel' Pepijn van Erp heeft een stukje geschreven over de vele "onthullingen" van Steven Greer. Eindconclusie, Steven Greer is een "volidioot". En hiermee ben ik het hoofdzakelijk eens. Ik kom niet ver als ik Steven Greer wil beluisteren. Enkele losse-citaten :
'Sinds een paar maanden staat de Unacknowledged op Netflix   
In deze documentaire van ufoloog Steven Greer wordt uit de doeken gedaan dat een elite binnen geheime programma’s van de Amerikaanse overheid informatie achterhoudt over contacten met buitenaardsen, neergestorte ruimtevaartuigen veiligstelde en zich de technologie daarin eigen maakte. En niet om daarmee de problemen op onze planeet constructief op te lossen, maar om ze aan te wenden om uiteindelijk de totale controle over onze samenlevingen te verkrijgen. Hoewel Greer het allemaal heel serieus brengt, is het allemaal dezelfde evidente flauwekul waarmee hij al jaren komt.
Na de introductie volgen de aankondigingstitels met allerlei bekenden beelden van misstanden op onze planeet. Van de moord op Kennedy tot het aangespoelde Syrische jongetje op een strand in Turkije. Dit alles onder begeleiding van Louis Armstrong’s ‘What a wonderful world’. De boodschap van de documentaire wordt al stiekem doorgegeven: wij leven op een verziekte planeet en de buitenaardsen kunnen ons helpen om uit onze ellende te geraken. Als we ze maar willen zien natuurlijk..
Maar eerst doet Greer nog zijn best om ons in de stemming te brengen met het overbekende Roswell-verhaal. Dat daar veel mythes over zijn, erkent Greer, maar hij wijst op het zogenaamde Guy Hottel memo, een FBI document waarin gesproken wordt over vliegende schotels die neergestort zijn in New Mexico en waar buitenaardsen geborgen zouden zijn...
Opgevoerde expert Richard Doty mag in beeld ook vertellen dat deze aliens zijn getransporteerd naar de bekende geheime luchtmachtbasis Area 51..
Aan het einde van dit deel zien we Greer weer aan het woord. Hij vertelt dat de bekende skepticus en ufo-criticus Carl Sagan in begin van zijn carriere best positief zou hebben geschreven over ufo’s en aliens, maar dat hij na druk van de inlichtingendiensten (middels chantage) aan het debunken is geslagen. Bewijs voor zijn stelling ontbreekt. Greer noemt ook nog even zijn vorige project dat draaide om een kleine mummie die gevonden is in de Atacama-woestijn. Volgens Greer nog steeds “most likely not of human origin”....
.. Kennedy wordt vervolgens vermoord omdat hij info over ufo’s wilde vrijgeven. En ook Marilyn Monroe. Zij had namelijk het een en ander gehoord van de Kennedy-broers. (..)'
Ik som hier enkel maar wat losstaande citaten op van Van Erp, om een idee te geven :
'Achtergehouden technologie
Wie nog niet afgehaakt is, komt na ruim een uur bij Act III: The Lost Century. Hierin vertelt Greer dat het allemaal om technologie draait. De veelbelovende ideeën van Tesla zouden als ze opgevolgd waren allang hebben geleid tot gratis, vrije energie voor iedereen. Maar dat is natuurlijk tegengehouden door de bestaande industriële elite die nog steeds vooral in fossiele brandstoffen zit. Maar ook de lieden met belangen in kernenergie en duurzame energiebronnen als zonnepanelen zitten niet te wachten op deze technologie die de machtsverhoudingen in onze samenleving compleet op zijn kop zou zetten..
En dan gaat het door over anti-zwaartekracht. Geheime afdelingen van high-tech bedrijven zouden er al sinds de tweede wereldoorlog mee bezig zijn, voortbordurend op werk van geleerden in het Duitse Rijk. Alien Reproduction Vehicles zouden zijn gebouwd door organisaties als Skunk Works van Lockheed, met capaciteiten die 50 jaar vooruitlopen op wat je technologisch voor mogelijk houdt..
Nog niet vaag genoeg? Volgens Greer gaat de geheime elite ons uiteindelijk voorhouden dat er een gevaar schuilt in de buitenaardse bezoekers en dat gebruiken als excuus om een totalitaire controle over onze samenlevingen te bemachtigen. Wernher von Braun zou op zijn sterfbed (1977) voor de ultieme false flag hebben gewaarschuwd, een zogenaamde aanval van buitenaardsen op aarde met nagebouwde buitenaardse ruimtevaartuigen.
Maar als je dit grotere plaatje eenmaal ziet, begint alles op zijn plaats te vallen. De merkwaardige verminkingen van vee die wereldwijd plaatsvinden, dienen bijvoorbeeld om ons psychologisch te bewerken zodat we een aanval van buitenaardsen steeds plausibeler gaan vinden. Ook de ontvoeringsverhalen door buitenaardsen komen stiekem van programma’s die door mede-aardbewoners opgezet zijn. Daarvoor werden dan vaak mensen (als acteurs) ingezet die aangeboren afwijkingen hadden en er daardoor sowieso al wat buitenaards uitzien..
Het grootste gevaar op aarde is niet IS, Irak, Rusland of China, maar een groep die, ongecontroleerd door de president van de VS of het Congres, deze technologie gebruikt om buitenaardse toestellen te volgen en aan te vallen. Om weer controle te krijgen over deze psychopaten hebben we niet minder dan een revolutie nodig, volgens Greer.
Denk eens even na over wat voor mooie vooruitzichten onze samenlevingen zouden hebben als die verborgen gehouden technologieën eindelijk allemaal vrijgegeven zouden worden? Daarom moeten we allemaal om disclosure vragen, de Amerikaanse overheid dwingen om eindelijk openheid van zaken te geven. Maar hoe dat precies in zijn werk moet gaan, is me een raadsel. Want heeft Greer net niet uitgelegd dat alle officiële organen helemaal geen weet hebben van al die geheime projecten? Hoe kunnen ze er dan openheid over geven?'  ..........
Bron Klopt dat wel.

Van Erp somt in elk geval de fantastische zelfbedachte en verzamelde onzin van Steven Greer samen. Wat me bij toespraken van Greer vooral opvalt is dat het zo schijnt alsof Greer een Directe telefonische verbinding heeft met de buitenaardsen, hij schijnt het echt allemaal te weten, en doet het uit de doeken als had hij inderdaad alles uit eerste hand verkregen. Complotdenkers doen voornamelijk 1 ding, ze maken een fenomeen of verschijnsel (enig verschil met de term fenomeen of verschijnsel) eerder volstrekt belachelijk, zodat reeds bij voorhand sceptische mensen - en er is niks in te brengen tegen gezonde scepsis - het allemaal samenkeren op een grote berg "onzin".

Je zou bij mensen als Steven Greer eerder het complot kunnen verzinnen, dat hij werkt voor de regering, om het hele ufo verschijnsel volledig omver te halen met eindeloze bagger. Een beetje het probleem van Coen Vermeeren, in aanvang nog hoopvol, een ufo geïnteresseerde uit de academische wereld, tot hij ook al geloofde in allerlei soorten van geheimzinnige regeringen en complotten, met als hoogtepunt zijn boek over 9/elf.

Ik geloof weinig tot niks van wat Greer beweert, Van Erp somt het her en der wat op, de overbekende Roswell Affaire, dat er buitenaardse toestellen en wel of niet overleden inzittenden zijn opgeborgen, dat men hun technologie heeft bestudeerd en geëvenaard, dat mensen rondvliegen in antigraviteit-vliegtoestellen, en dat het allemaal gaat om wereldcontrole.

En dan nog de mythe van Wernher von Braun  en de fantasieën over Duitse samenwerkingen met aliens. Een voorbeeld de bekende "Foo fighters".
Blijft nog de bekend geworden ufo waarnemer van Area51,  Bob Lazar.

Bovendien of terloops gelooft Greer dat men nooit op de maan is geweest (Hier) / of beter, er zijn wel mensen op de maan geweest maar de beelden ervan zijn fake. Of neem 'dit'  filmpje.

Greer wil enige opschudding veroorzaken door te beweren dat het niet helemaal duidelijk is, waar er sprake is van buitenaardse toestellen of door mensen vervaardigde buitenaardse technologie. Hij suggereert domweg dat geheime organisaties beschikken over buitenaardse technologie, dat buitenaardsen allang geen joke meer zijn voor een hoop doofpotterige regeringen of militaire instanties of welke hoge petten ook. Feitelijk is daar nul bewijs van. Alleen een enorme hoop, zeg wel een énorme hoop anekdotes.

Complotdenkers beweren onafgebroken dat er voor de mensen onnoemelijk veel verborgen wordt gehouden, dat er heel andere motieven spelen, dat het om heel andere doelen gaat, gebeurtenissen zijn nooit wat zij zijn, de officiële media's weten van niks of zitten mee in het complot, en zo verder. Vrije energie zou bijvoorbeeld al lang bestaan, maar daar heeft 'SHELL' geen belang bij. En let wel, dit is niet zomaar allemaal lachwekkend. Natuurlijk hebben bedrijven die vele miljarden winsten maken met luchtvervuilende brandstof er alleen een negatief belang bij als men vrije energie zou kunnen produceren. Tenslotte echter zou deze ontwikkeling van vrije energie zich door niets meer laten tegenhouden.

Ik betwijfel zeer deze samensmelting van buitenaardse beschavingen met regeringen of allerlei hooggeplaatste figuren uit allerlei militaire of andere instanties die in het geheim opereren (FBI o.a.) Dat zou ze net zo achterbaks en luguber maken, wanneer je daarvan zou uitgaan, dan zouden de motivaties van zulke buitenaardsen al even duister zijn, en niks goeds voorspellen. Waarom zouden ze geen contact zoeken met een doodgewone boer op het land? In elk geval doen ze zo hard hun best om alles te verzwijgen samen met hun vele "vrienden in de hoge kringen en rangen" dat ze het tegenovergestelde effect bereiken. Het wantrouwens tegenover regeringen et cetera is deels gerechtvaardigd, maar het zou een idiote claim zijn te beweren dat laten we zeggen ex president Obama meer weet over ufo's en (veronderstelde) verborgen gehouden aliens, dan een alledaagse burger.

Eerder vermoed ik dat Greer een geweldige sensatiezoeker is, sensatiezoekers doen het geweldig goed op vooral Internet, neem David Icke of Alex Jones / dat noemen ze dan "klokkenluiders". De term klokkenluider doet voor alsof de mensheid iets moet weten van groot belang. Maar inmiddels weten veel mensen dat bij de term 'klokkenluider' door iemand, ergens, weer een zóveelste FABEL wordt verkocht aan een tamelijk breed bijna alles gelovend publiek.........

Het Ata skelet
Ata is de algemene naam die wordt gegeven aan de 6-inch (150 mm; 15 cm) lange skeletresten van een mens die in 2003 zijn gevonden in een verlaten Chileens stadje in de Atacama-woestijn , vandaar de afgekorte naam. De overblijfselen zijn in een privéverzameling in Spanje geplaatst.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...