zondag 19 november 2017

'Michael wil promoveren in een piratenpak, maar de TU Delft heeft hem dat verboden'

"Michael wil promoveren in een piratenpak, maar de TU Delft heeft hem dat verboden
'Wie is de TU Delft om te bepalen wat voor mijn religie belangrijk is?'
Gekleed in een 17de-eeuws piratenpak. Zo wil Michael Afanasyev zijn proefschrift verdedigen aan de TU Delft, maar de universiteit heeft hem dat verboden.
De zaak is zo hoog opgelopen dat de 38-jarige geohydroloog een klacht heeft ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens, een instituut waar mensen kunnen aankloppen als ze zich gediscrimineerd voelen. De zitting is op 21 november.'
Toen ik 'dit' artikel las uit de VK, vroeg ik me af of iedereen op iets (op elke bullshit) kan promoveren. Dit lees je hier :
 "Begeleiding
Om te kunnen promoveren doet u wetenschappelijk onderzoek onder begeleiding van een hoogleraar die als beoogd promotor (begeleider van de promovendus in het onderzoek en het schrijven van het proefschrift) optreedt. Beoogd promotor, omdat de hoogleraar pas vlak voor de feitelijke promotie als promotor wordt aangewezen. Naast de promotor hebt u vaak ook nog een dagelijks begeleider.
Proefschrift
Van uw onderzoek doet u verslag in een boek, het proefschrift of de dissertatie. Het proefschrift wordt beoordeeld door een manuscriptcommissie en wordt door u verdedigd tijdens de promotieplechtigheid. In een proefschrift kan ook een aantal niet eerder gepubliceerde artikelen worden samengevoegd.
Doctorstitel
Zolang u aan het onderzoek en het proefschrift werkt bent u promovendus. Na de openbare verdediging van het proefschrift en het uitreiken van de bul mag u zich doctor noemen. Het behalen van de doctorstitel betekent dat u klaar bent voor een carrière in de wetenschap. En ook dat u bewezen hebt over kwaliteiten te beschikken die van grote waarde kunnen zijn binnen andere organisaties."
Het zou misschien nog interessant zijn, op welke manier bovenstaande man, met vergiet op zijn hoofd, want hij hangt de "religie van de spaghetti en andere pasta's aan" zijn proefschrift serieus wil verdedigen. De man is een klucht. Hij verkoopt met zijn zogenaamde kerk reinste onzin :
"Afanasyev: 'Moslima's mogen uit religieuze overwegingen een hoofddoek dragen op hun pasfoto, en sikhs een tulband. Dan wij ook een vergiet om onze god te eren, zijne heilige noedelheid.'
Het is allemaal religiebespotting, waarom zou de TU Delft zich serieus moeten inlaten met deze nonsensbeweging, maar blijkbaar neemt de man het erg serieus, met zijn protesten.
Afanasyev: 'Wie is de TU Delft om te bepalen wat voor mijn religie belangrijk is? Het is de Technische Universiteit Delft, niet de Theologische Universiteit Delft.' Ook stoort hij zich aan de formulering eerder in dit bericht dat hij 'naar eigen zeggen' priester is. 'De paus is toch ook niet 'naar eigen zeggen' paus van de katholieke kerk?'
Het past wel in het huidig tijdsbeeld, een stel atheïsten die een fantasiekerk oprichten en dat een heuse religie noemen, er wordt werkelijk op geen manier dieper over nagedacht, bijvoorbeeld over de betekenis van religie, (eeuwen van theologie en filosofie worden even overboord gedaan.) Misschien wordt de man nog toegelaten bij het komende carnaval..

Hij zal, wat mij aangaat, eerst eens hard moeten maken, dat zijn beweging een kerk is en een religieuze zin heeft, op beide speelt de man bedrog. Behalve dat het weinig vriendelijk is om mensen te kleineren die gelovig zijn, is het je reinste onzin om geloof te vergelijken met elke onzin die men maar kan fantaseren, of het nu het 'vliegende spaghettimonster is of de vliegende theepot' - of het monster ergens in de diepzee. (A la Richard Dawkins.) Omdat al deze vergelijken niks en nul hebben te doen, met datgene waar mensen in geloven.
Geloof en religie is niet immers zomaar een verzinsel, waar men er meteen duizend bij kan fabriceren, het heeft een zeer specifieke inhoud en betekenis voor mensen. Zou het deze inhoud en betekenis niet hebben, dan zou geloven volledig nutteloos zijn.

Niemand gelooft in een "keukengerecht" als iets waar men troost aan ontleent, behalve dan de troost die mensen zoeken in eten, soms om een leegte mee op te vullen ergens tussen de hersencellen.

Mensen hebben eeuwenlang gezocht naar definities, om een wezen te benoemen, dat bepaalde eigenschappen heeft, en waaraan de mens om die reden troost aan kan ontlenen. Zulk wezen kan daarom niet alles zijn en elk verzinsel van een pastakerk erbij genomen.

Met een beetje zoekwerk:
"Michael Afanasyev   is wetenschapper, schrijver en ingenieur. Hij rondt momenteel zijn Ph.D in Geo-Environmental Engineering af aan de TU Delft. Michael wil graag bijdragen aan een mooiere, meer duurzame en vriendelijke wereld."
Hier  lees je nog dat Arjen Lubach (en Georgina Verbaan) bekende "pastafarianen" zijn. Waarom verbaast het niet dat (VPRO) Arjen Lubach bij die club is?

En we moeten de pastafarianen serieus nemen?

Het 'Vliegend Spaghettimonster' met zijn geloofsartikelen en 8 "Liever nieten" (als vervanging van de 10 geboden, en die zijn overigens wel érg lang qua bewoording in vergelijk met een gebod als: Gij zult niet doden")  :
"Pastover wordt tegelijk met het christelijke Paasfeest en het joodse Pesach gevierd. Tijdens Pastover (in het Nederlands soms vertaald als Pastach) komt men samen met familieleden om gekleed als piraten overvloedige hoeveelheden pasta te eten en te vertellen hoe men ooit is geraakt door Zijn Noedelige Aanhangsel. Hierbij laat men een ooglapje rondgaan, waarbij het de beurt van de drager is om zijn of haar verhaal te vertellen." .. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...