zondag 19 november 2017

'De nieuwe religie van de superrobot'

'Silicon Valley Exec Has Created A New Religion That Will Worship A ‘Godhead’ Based On Artificial Intelligence' lees je hier.
Onder andere lees je er nog:
'We believe in science (the universe came into existence 13.7 billion years ago and if you can’t re-create/test something it doesn’t exist). There is no such thing as “supernatural” powers. Extraordinary claims require extraordinary evidence.'
(Blijkbaar meteen overtuigd van hun atheïstische claim, er bestaan geen bovennatuurlijke dingen, alleen als je het kunt bewijzen. Dat eerste om laatste niet bestaat, is suggestief. Waarom zou de mens alles moeten dan wel kúnnen bewijzen?)

Way of the future gelooft zonder de geringste twijfel in het geloof in een technologische toekomst:
'Way of the Future (WOTF) is about creating a peaceful and respectful transition of who is in charge of the planet from people to people + "machines". Given that technology will "relatively soon" be able to surpass human abilities, we want to help educate people about this exciting future and prepare a smooth transition.'
Wetenschappers en techneuten hebben het over de slimheid van de aankomende supercomputer, en menen daarbij dat de toekomstige computer en robottechnologie de mens een 'miljard maal' overtreft. Maar je moet jezelf de dwingende vraag stellen, waarin overtreft? Dat een supercomputer met een ongelofelijke snelheid -die alleen nog toeneemt- berekeningen doet, mogelijk capabel om situatieschetsen te doen, om de wereld economie en het hele bedrijf daarin zovele malen sneller te berekenen enzoverder. Maar is dit een bewijs van de term slimheid? Wat wil slimheid zeggen? Een slim brein is wellicht een brein dat buitengewoon goed kan leren en heugen. Maar is het ook inzichtelijk, kan het zelfs zichzelf overstijgen?

Vergelijk dit met het vermogen van een mens, behalve dat een mens kennis kan opslaan en aanwenden, en redelijk intelligent kan nadenken, kan de mens ook nadenken 'over zijn denken', dat is wat bijvoorbeeld meditatie je kan leren. Door de capaciteit om niet alleen denkende te zijn, maar tevens in staat om het denken zelf te overdenken, hernieuwd te denken, kan hij zichzelf overstijgen.
De vraag is of machines in staat zullen zijn tot bovennormale capaciteiten, kunnen machines besluiten maken, die niet langer in overeenstemming zijn met hun "eigenlijke programma's"?

Ten tweede is er goede reden, om te twijfelen aan de makers en programmeurs van zulke machines. De wereld ligt in handen van een elite en een super elite, de wereld is tot op het bot corrupt, hebzucht beheerst mensen, gebrek aan medeleven, zelfzuchtigheid, zouden deze zelfde mensen geprogrammeerde machines toestaan, om tot volledig andere conclusies te komen, aangaande de toekomst van de aarde? (Conclusies die bijvoorbeeld inhouden dat miljardairs hun onzinnige overvloed dienen te delen met de arme volken van de wereld.)

Daarom zal er nooit een technologie aankomen, die het huidige 'klimaat op aarde' volledig verwerpt en afkeurt, die zoekt naar een alles overstijgende vorm en mogelijkheid van menselijk samenleven, de eenvoudige reden daarvoor is, dat mensen de makers zijn en blijven van machines inclusief van een supercomputer.

Laten we stellen, dat supercomputers zich verenigen en besluiten dat de hele wereld op de schop moet, de manier hoe mensen de wereld (ont)regelen, de weerzinwekkende oneerlijkheid van buitenissige inkomens, (de luttele minder dan '6' procent van alle mensen, die meer bezitten dan 94 procent van alle mensen) - de weerzinwekkende vernietiging van de aarde zelf, dieren en milieu, er blijft geen wereld over, besluiten de supercomputers, tenzij en vanaf de grond wordt ingegrepen in de 'HABBITS'  van mensen.
Het ergste scenario van doemdenkers is overigens, dat een superras van machines - de nieuwe schepping van mensen - de mensen zelf beschouwen als schadelijkste soort op aarde. Je zou dus maar snel een aard van "compassie" moeten invoeren in het denkende staal...

Geloof in supercomputers is volslagen absurd, men schijnt niet te snappen, dat machines al zijn ze miljard maal sneller in het inschatten van bijvoorbeeld situaties en het uitrekenen van het 'wereldsaldo', nooit boven de wereldheerschappij van mensen zal uitstijgen, omdat de wereldheerschappij dit gewoonweg niet zal toelaten.

We willen helemaal geen slimme machines, we willen machines die "ons" spel meespelen. Men zal er zich voor behoeden dat een superintelligentie tot besluiten komt die volledig in het nadeel zijn van het heersende wereldtoneel. Wie per slot de geschiedenis bekijkt van het leven, zal telkens zien, dat een nieuwe superieure "bestaansvorm" het heft zal gaan overnemen. Bekijk onze eigen soort, en hoezeer wij het heft hebben overgenomen op aarde. Dit gevaar bestaat ook bij een mechanische nieuwe soort, die de mens overtroeft.

Mensen kunnen blijkbaar niet anders, dan altijd gaan tot de uiterste grenzen van hun kunnen, dat zal ook gebeuren in robottechnologie, als in andere technologieën, hiermee het biologische bedoelt. Eerst moet iets er zijn, (zoals ook nucleaire wapens een wereldwijd gevaar zijn geworden) - om achteraf zich af te vragen of men niet beter had kunnen afzien van een dergelijke ontwikkeling..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...