dinsdag 19 september 2017

Bio-industrie - Zondag met Lubach (S07) /b.

De uitzending van Arjan Lubach over het grootschalige dierenleeed in Nederland heeft veel los gemaakt bij de mensen. Hieronder kun je het volgen :
 

 
Je kunt natuurlijk algeheel onverschillig staan jegens dierenleed, POW heeft meer met dode dieren, en kiloknallers, dan met levende dieren, laat staan dierenwelzijn, bovendien blijkt als je hun verder bekijkt, dat ze Lubach sowieso hekelen. 
'DUMPERT' heeft het er ook over, enkele 'reaguursels' :
Eigenlijk word ik een beetje moe van de kruistocht die vanuit de Randstad tegen de boeren wordt gevoerd. Het gaat op tig plekken ook gewoon prima.
Klopt, de boeren die ik ken staan dag en nacht voor hun dieren klaar. Die dieren zijn hun leven, maar boeren worden structureel afgeschilderd als dierenbeulen.    
Maar Arjen heeft vorig jaar het al over een vergelijkbaar onderwerp gehad, moeten we niet ietsje minder vlees eten? Gewoon 4x per week in plaats van 7x zou al een gigantisch verschil maken.
Lubach neemt het hier juist op voor de gewone boer. Dit filmpje gaat over de 'fabrieksboeren' uit de bioindustrie, je bent zeker geen goede boer als je 20000 varkens op stal hebt. Ik ken hier in Friesland zat goede boeren die echt oog hebben voor hun vee. Maar wat in dit soort megastallen plaats vindt is gewoon schandalig. Er moet snel een limiet op de schaalvergroting in de veeteelt, en een Europese minimumprijs op vlees en eieren.
Conclusie: als de consument het er niet voor wil betalen moeten ze stoppen met zeuren over het welzijn van de dieren. Die boeren willen wel anders. De consument niet.
(.........)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...