donderdag 20 juli 2017

'Verborgen dimensies binnen handbereik. Zit het heelal heel anders in elkaar dan gedacht?'

'Onderzoekers van het Max Planck Institute for Gravitational Physics in Duitsland hebben ontdekt dat verborgen dimensies zwaartekrachtgolven kunnen beïnvloeden.
In een paper beschrijven ze de invloed van extra dimensies op deze rimpelingen in de ruimtetijd en voorspellen ze of deze effecten kunnen worden waargenomen vanaf de aarde.
“De zwaartekracht is in vergelijking met andere fundamentele krachten zoals elektromagnetisme extreem zwak,” legde dr. David Andriot uit.
De reden hiervoor kan zijn dat de zwaartekracht wordt beïnvloed door meer dan de vier bekende dimensies (ruimte plus tijd) die onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven.
Extra dimensies zijn verborgen omdat ze zo klein zijn.
“Natuurkundigen zoeken met de Large Hadron Collider van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) naar extra dimensies, maar tot dusver heeft die zoektocht niets opgeleverd,” zei dr. Gustavo Lucena Gomez.'
Hele tekst 9ForNews :
[MPG
Dergelijke ontwikkelingen van -theoretische- wetenschap zijn eigenlijk altijd wat om te smullen..
Een van de wetenschappers die aannemen dat het heelal daadwerkelijk heel wat mysterieuzer en mogelijk ook absurder in elkaar steekt is Brian Greene. Die allerlei populaire series presenteerde over kwantummechanica en stringtheorie. Wat schertsend merkte Neil deGrasse Tyson nog op, 'dat ze al jaren lang beloven een feitelijk glimp op te vangen van hun natuurkundige aannames.'  ...

De zwaartekracht of graviteit is zeer vele malen (een getal met zoveel nullen) lichter dan elektromagnetisme, de wel heel bijzondere conclusie van deze natuurkunde meent dat zwaartekracht weg ebt naar andere dimensies, en hoopt daar bewijs voor te vinden in CERN. Dit bewijs zou eigenlijk volgen uit een 'verdwijning' van een graviton (kleinste deeltje van graviteit) naar zulke andere dimensies. Deze 'verdwijning' zou binnen een fractie van seconde worden gemeten.

Lijkt het niet een beetje op esoterie?..
"Ook al voelt de zwaartekracht niet zwak – zeker als je een hoge berg opfietst – zijn invloed is relatief klein als je je realiseert dat een kleine magneet een paperclip kan optillen ondanks dat de hele aarde er aan trekt." .. 
 ...  "Wij zouden dus op een lokaal ‘3D-eiland’ kunnen leven binnen een hogerdimensionaal universum."  Lees dit interessant stukje.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...