dinsdag 9 mei 2017

Schitterende Graancirkel

Ansty is een dorp in het Engelse graafschap Wiltshire en telt 117 inwoners. Op 12augutsus afgelopen jaar werd er een prachtige graancirkel gevonden. Zie hieronder:


Deze website over graancirkels noemt het de 'de grand finale' van het graancirkelseizoen. 

Niburu meent:
"Natuurlijk is er nog een deel van de bevolking die gelooft dat dit soort complexe constructies midden in de nacht ongezien worden gemaakt door mensen met plankjes onder de voeten die niets beters te doen hebben.
Anderen zien het als constructies gemaakt door buitenaardsen en dan vooral met een bepaalde bedoeling, namelijk dat ze ons een boodschap willen geven."
Dat het mensenwerk is kan ik mij -daarentegen- goed voorstellen. Natuurlijk gaat het daarbij niet om het "geklungel" van de twee Engelse oudere heren die eens beweerden dat zij al de graancirkels maakte, zoals je Hier leest :
"In september 1991 verklaarden twee Engelsmannen, Doug Bower en Dave Chorley, aan de wereld dat zij verantwoordelijk waren voor alle graancirkels in Engeland sinds 1979. Ze lieten zelfs zien hoe ze graancirkels maakten. Ze gebruikten een houten plank met aan elk uiteinde een stuk touw. Elk met één voet op de houten plank, één voet ernaast en het stuk touw in hun handen drukten de mannen hard genoeg zodat het graangewas gebogen bleef. Zo liepen ze verder in een cirkel."
Het scheen me altijd een grote JOKE dat deze Bower en Chorley met plank draadje en voetstapjes complexe graanformaties konden maken. Het is het werk van kunstenaars, die zuivere meetkunde toepassen. Bijna alle prachtige architectuur en kunst is voor een belangrijk deel bestaande uit zuivere meetkunde of geometrie. Dat mensen tot complexe dingen in staat zijn hoeft feitelijk niet te worden bewezen. Het fantasierijk verhaal dat men hangt rondom deze mooie patronen -zoals Niburu- is allemaal uit de lucht grijperij :
 ("Samenvattend: Ik zie de fig tree in bloei en de metatron cube staat voor een van de twee getuigen, beschreven in de bijbel, die in de laatste generatie terug zal keren naar de aarde. Het is Enoch. De andere getuige is Mozes, zij zijn namelijk de enige mensen die hebben gewandeld met God. De graancirkel geeft aan dat de second comming aanstaande is en ik schrik er niet van dat dit ruimte schepen zullen zijn waar Jezus uit komt. Het nieuw Jeruzalem is niets anders dan een hele grote gouden kubus.")  ...... 
Zijn de aliens dan echt van die kunstzinnige wezens, die allerlei boodschappen achter laten en dan weer in de nacht verdwijnen? Of is/was Jezus een alien? Je moet er niet meer van maken, het zijn ontwerpen die willen verrassen, misschien vinden de makers ervan het leuk wat het allemaal voor reacties oproept, en meest bijgelovige verhalen over allerlei wonderbaarlijke energieën die er in en omheen plaats vinden, en dat graancirkels fungeren als 'ontvangers' van hogere werelden.

Mensen combineren een altijd aan ander, terwijl we, als het erop aankomt, helemaal niet weten waarmee we hebben te maken, als het aankomt op dergelijke aliens of buitenaardsen. Intelligentie is universeel, en het is onbetrouwbaar, het is de weg naar schoonheid en complexiteit en tegelijk de weg naar peilloos diepe afgronden....



Bower en Chorley, ze hebben vast wel een cirkeltje getrokken, maar om alle mooie en complexe formaties op te eisen is nogal zichzelf roemen  :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...