maandag 24 april 2017

"Shadow World" over de wereldwijde wapenhandel - Toevoegsel

De documentaire 'shadow world' afgelopen week woensdag uitgezonden door de VPRO, is zo zonneklaar en overduidelijk, voor eenieder die deze docu. met aandacht heeft gevolgd. De waarheid inzake oorlog en wapenhandel komt zo dicht bij de beweringen waarvan men ze doorgaans graag afdoet als 'conspiracy denkers' en complotgelovigen, dat men zich mag afvragen wie er nog schellen voor de ogen heeft.
Een bepaalde cruciale zin uit de documentaire die ergens bleef hangen bij mij, (feitelijk zou je een aantal delen van de docu. zonder meer woordelijk kunnen citeren) was de verklaring van één van de mensen, alle direct betrokkenen bij oorlog en wapenhandel - dat 'indien er geen oorlogen waren, men zelf oorlogen zou scheppen, omdat oorlogen moeten continueren en moeten blijven voortgaan'. De manier om dat hoofdzakelijk te doen, tevens uit deze doc. , is het blijven voorliegen van de volken, dat er bedreigingen zijn waaraan iets moet worden gedaan. Met ander woorden het inspelen op de meest instinctieve angsten bij de mensen.

De leveranciers van de wapenindustrie moeten hun producten kwijt, niemand wil 'verouderde producten' , deels door juist die landen en volken te bewapenen, tevens die waarvan men claimt dat het terroristen zijn (men bedrijft dus gewoonweg wapenhandel met de 'vijanden') en daarna door daar oorlogen te gaan voeren. Oorlogen dienen een belangrijke economie, de topelites van de wereld bekostigen met oorlogen hun eigen privévermogens en landgoederen, de wereldmachten teren op macht en gewin en derhalve op terreur en wereldwijde 'TERROR' , ten andere bieden oorlogen werkgelegenheid. De miljoenen mensen die men de oorlogen instuurt hebben een (voorgelogen) doel. De veiligheid die zij naar verluid moeten gaan handhaven, zijn tevens de oorlogen die zijzelf voeren tégen de oorlogen zelf.

We leven op een krankjoreme planeet, enerzijds hebben honderden miljoenen mensen geaccepteerd dat de wereld een topbestuur nodig heeft, neem het vergelijk met verkeersregels, overigens een geheel fout vergelijk, want verkeersregels zijn zeer doeltreffend, het zijn geen "mensen" die uitsluitend op macht en gewin uit zijn en die helemaal niks in de wereld regelen en organiseren. En het laatste wat zij willen is wereldwijde vrede.
Overal ter wereld gaan desalniettemin miljoenen mensen altijd weer hun leiders kiezen, deze wereldleiders zijn niet veel meer dan een stel hebberige kleuters, die onderling ruziën om wie van hen het grootste stuk krijgt van de (wereld)koek. Dit kleine kliekje topmachten die volk en vrede niet bekommert, laat al het vuile werk - dat al hun eigenbelangen en niks anders dient - doen door het voorgelogen volk. Wereldwijd worden mensen voorgelogen dat zij kiezen voor leiders die zich zouden bekommeren om "hun zaak". Men zou deze topmachten beter met z'n allen kunnen laten spelen in een "zandbak". Daar kunnen ze hun hebberige conflicten onderling met de vuist uitvechten, zonder het mensdom er nog langer mee te plagen........

De wereldvrede is niet in het belang van al die die aan oorlogen en wapenhandel vele miljarden verdienen, voor een deel zou de wereldeconomie zelfs instorten als men niet langer zou verdienen aan oorlog. Vrede is niet in het belang van machtige wapenhandelaren en defensie, wanneer er geen oorlogen waren zal men oorlogen creëren door de collectieve mens blijvende te doen geloven dat er 'dreigingen'  zijn, dat er een vrede en veiligheid in het geding is, dat men iets moet doen aan al dat zogenaamde terreur, dat is het continue spel dat wereldleiders spelen door angst op te roepen onder de mensen.
Daarmee geven zij zichzelf over onbekende tijden een legitimatie om oorlog te handhaven.

De verschrikklingen van oorlogen zijn zo weerzinwekkend en afzichtelijk, oorlog is niets anders dan gelegitimeerde massamoord - mensen liggen uit elkaar gereten her en der, maar niemand wordt ter verantwoording geroepen voor zijn misdaden. Want oorlogen worden niet gelijkgezet aan misdaden tegen de mens en het mensdom.

*Barak Obama was, wie deze documentaire nogmaals ziet, ook niet van goede aarde, ik vond dit een teleurstellende conclusie, Obama was net zoals al zijn voorgangers de speelbal van de nog machtigere. En wie zijn de machtigere? / dat zijn die die álles beheersen. Het grote geld, de banken, de financiers, de lobby's,  dat zijn die die al de scenario's verzinnen, net zoals de auteurs en regisseurs van een film, die die de collectieve massa overal dreigingen voorspiegelen, die angst kweken, die miljoenen mensen hun fictieve oorlogen laten voeren.

Als je een nieuwe wereld wilt, dan moet je beginnen, met jezelf af te vragen, waarom de mensen in 's hemelsnaam machtigen nodig hebben, aanvoerders en leiders? Of er ooit een wereld, een planeet mogelijk is, waar mensen zichzelf leiden, waar alleen nog verkeersregels gelden in de zin dat men alle zaken ordelijk laat verlopen, zoals een schip in veilige haven wordt geloodst. Macht is het op een na grootste kwaad op de wereld. Het gróótste van alle kwaden op de wereld is het totale onvermogen om je als mens te kunnen of willen inleven.

Dat verheft het eigen ik en het eigenbelang tot ongekende proporties, de ander is dan alleen nog een gebruiksvoorwerp, zoals al die verblindde soldaten die de oorlogen uitvechten van de "kinder speeltuin" waar de machtigen van de wereld nog steeds vechten om wie het grootste stuk krijgt van de héle koek......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...