dinsdag 21 september 2021

Welk antwoord heeft 'BBB' op het ernstige door mensen veroorzaakte dierenleed? En op de regelrechte dierenbeulerij?


LINK naar het filmpje -met verborgen camera openomen- en de Tekst Hieronder 
(Nederlandse vertaling) :
"In dit oogverblindende onderzoek van Animal Equality kunnen we zien waarom varkenshouderijen het dichtst bij de hel zijn. Deze keer krijgen we een kijkje in een 'kwaliteit verzekerde' boerderij, eigendom van niemand minder dan de voorzitter van een commissie die dierenwelzijnsregels opstelt!

Voorzitter commissie welzijnsregelgeving stapt op nadat zijn eigen varkensboerderij betrapt is op het martelen van varkens.

De door de regering aangestelde Philip Sleigh, een bekende varkenshouder, is tevens voorzitter van een commissie die welzijnsregels opstelt voor de varkensvleesindustrie. Maar toen werd zijn eigen varkensboerderij betrapt op het martelen van varkens op camera! Versterking van wat dierenorganisaties al lang weten. Dat welzijnsregels er zijn om de consument gerust te stellen, niet om de dieren te beschermen. In werkelijkheid blijven de dieren door een hel gaan, met of zonder welzijnsregels.

De schokkende wrede beelden van Philip's 'kwaliteit verzekerde' varkensboerderij zijn zo verontrustend, het is heel moeilijk te zien. De boerderij, P&G Sleigh Pig Unit in Schotland, levert vijf maanden oude varkens aan een slachthuis dat vlees levert aan Tesco, Lidl en Marks & Spencer, naast andere bekende restaurants en retailers in het VK. Allemaal onder het prestigieuze label "Specially Selected Pork".
Moedervarkens martelen

Ellendige moedervarkens die keer op keer door de werksters worden geïnsemineerd, werden gefilmd met gescheurde vulva's en ernstige verzakkingen, waardoor inwendige organen uit hun lichaam staken. En dat terwijl ze in kooien worden gehouden die zo klein zijn dat ze zich er niet eens in kunnen omdraaien. Een bijzonder hartverscheurend beeldmateriaal toont een moedervarken dat in een schokkend afschuwelijke toestand verkeert, terwijl ze wordt gedwongen te lopen voordat ze wordt neergeschoten door een grendelgeweer.
Kleine biggetjes doodslaan en doodslaan.

De kleine biggetjes op de boerderij hebben hun staart afgesneden met een heet mes en hun tanden geknipt met een tang, allemaal zonder pijnstillers. Hun kreten van pijn en geschreeuw van angst doorboren het hart, maar de arbeiders wordt geleerd dat dit bij het werk hoort.

Babybiggen die niet snel genoeg groeien, of als zwak worden beschouwd, worden bij hun achterpoten gegrepen en tegen betonnen vloeren geslagen. Andere baby's worden doodgeslagen! Meerdere malen! Veel van de biggen blijven bij bewustzijn nadat ze meerdere slagen op hun kleine hoofd hebben gekregen. En zo worden ze achtergelaten om hulpeloos en alleen te sterven in extreme pijn.

Babyvarkens die snel genoeg groeien, mogen 5 maanden in erbarmelijke omstandigheden leven voordat ze naar de slacht worden gestuurd. Sommige van de extra grote biggen worden samen met hun eigen uitwerpselen in het donker gehouden, in weerzinwekkende natte hokken.

Eén kamer op de boerderij is zo deprimerend en donker dat het door de arbeiders de bijnaam 'het zwarte gat' wordt gegeven.

Het kan de industrie niets schelen.

Maar misschien wel het meest trieste van alles, is dat deze “kwaliteit verzekerde” varkenshouderij niets bijzonders doet. Alles wat in dit onderzoek naar voren komt, is standaard in de varkensvleesindustrie. Een industrie die niets kan schelen over de dieren waarvan ze profiteert. Keer op keer worden welzijnsregels en kwaliteitslabels ontmaskerd voor wat ze zijn, een slimme reclametactiek die volledig los staat van de realiteit." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...