maandag 6 juli 2020

Weer de zeehondenslacht

https://twitter.com/juliana_monty/status/1279904074578702336

'Dit' is dan die geweldige/verbeterde-humanere wereld van fantast Steven Pinker, "The Better Angels of our Nature". (Hier)
Ik had er al wat twisterige discussie over met Evolutiebioloog Gert Korthof jaren geleden.
Maar wáár is die "betere natuur" nu feitelijk, mij schijnt, als ik de wereld bekijk -en na twee jaar dieractivisme en vaak nauwelijks te verdragen dierenleed te zien via Twitter- dat de hoofdzakelijk "natuur" van mensen geen millimeter is opgeschoten met die van pakweg 2000 jaar geleden of vanaf zijn oudste voorvaderen die nog ná bij de apen stonden.

Slavernij is bijvoorbeeld niet afgeschaft, miljoenen mensen werken hoofdzakelijk als slaven voor hun opperbazen, die hoofdzakelijk de centen opstrijken van de harde arbeid van hun eigen 'slavenvolk'. Maar dat is natuurlijk een kwestie van zienswijze, of niet?
Maar bovenal de slaven van de moderne wereld zijn de miljarden dieren die in gevangenschap en marteling worden gehouden.

De mens slaat er nog net zo hard op los, met zijn primitieve knuppels,
als het gaat om zeehonden, en zoveel andere dieren.
De mens slaat miljoenen varkens dood op de keiharde cementen gronden.
Een humane wereld is, in elke geval voor mij en dat vind ik een schrijnende conclusie -
nóóit denkbaar, zolang miljarden andere levens, dan die van mensen, worden gemarteld,
mishandelt uitgebuit en behandelt als waren het levenloze waren.

Zolang er nog tropische jagers rondlopen die voor louter plezier olifanten en leeuwen doodschieten, waarmee ze dan zitten te pronken (vanuit de meest primitieve idioterij van kijk eens hoe stoer: maar de dieren hadden geen enkele kans, want een kogel daar is geen natuur tegen opgewassen). Zolang er nog consumenten zijn die 'bont' dragen, en bont dat is de huid van dieren.
Stel men trok jouw je huid af?

Zolang miljarden dieren wereldwijd een afschuwelijk bestaan in gevangenschap en marteling lijden, zolang dit allemaal samen blijft voortbestaan, geloof ik niet in een humanere mensheid.


Dit is dan de "UPGRADE" Versie van Steven Pinker,
van de Betere Engelen van onze tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...