woensdag 14 augustus 2019

"Giftige, toxische mensen"

k kwam het volgende stukje tegen, wat mij aanspreekt. Wat zijn toxische mensen? dat zijn mensen die een gif zijn voor jouw welzijn, mensen kunnen op verschillende manieren een gif zijn voor jouw welzijn:
"Giftige mensen hebben een diepgaand negatief effect op ons welzijn. Ze zuigen aan onze energie met verschillende soorten gedrag, of het nu constant kritiek leveren is, onophoudelijke jaloezie, behoeftigheid, dominantie of moedwillige manipulatie; dit gedrag brengt schade aan onze emotionele en mentale gezondheid. Als het gaat om de omgang met giftige mensen, is de beste oplossing vaak om ze gewoon maar met rust te laten en ze ten koste van alles te ontlopen. Maar dit is niet bepaald gemakkelijk als de giftige persoon iemand is die het zelfde ruimten deelt met jou, zoals een collega, ex-partner (in geval je samen kinderen hebt) of een familielid.
(…)
als iemand niet bereidt is naar zichzelf te kijken, enige zelfreflectie wil toepassen en/of bereidt is de verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag (niet wil inzien hoeveel schade er aangericht is en wordt), dan is en blijft jouw inzet verspilde energie. Deze energie kun je beter positief inzetten voor je eigen welzijn en geluk."
Bron.

Het hele punt in bestaan lijkt mij vaak 'zelfreflectie', wanneer je voor jezelf bereidt bent met regelmaat te doen aan zelfreflectie, je eigen rol bekijken in een situatie, je eigen gedrag en je eigen reacties, alleen dan is iemand in staat tot verandering.
Maar mensen die slechts blijven steken in "hun gelijk" of in hun slachtofferrol, of in hun eenzijdige oordelen naar een ander, maar geen moment een symbolische spiegel nemen, om zichzelf eens eerlijk in te bekijken, te reflecteren dus, daar kun je helemaal niks mee.

Dan zulke mensen te ontlopen, er niet langer op te reageren, want ze blijven hun gif op je spuien, ontnemen je je kracht, en projecteren hún duister op jouw.
Manipulators van de ergste soort zijn het..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...