maandag 3 december 2018

Waarom worden dieren beschouwd als AFVAL in de moderne wereld?

Het zijn die beelden, die u nooit zult zien onder de club van journalisten en wat voor teeveeprogramma ook, waar de in sjiek geklede, met stropdasjes, journalistiek het uitsluitend heeft over zaken als politiek en economie. En waar de mens doelbewust afzijdig wordt gehouden van de afschuwelijke realiteit, die je alleen vertoond krijgt via onder andere social media, die van het brutale niets ontziende weerzinwekkende dierenleed. Nee, geen incidenten, ook dat is een leugen , eerder de regelmaat - evenzeer is het een leugen dat dit niet gebeurd in Nederland. Waar men zo prat gaat op eigen beschaving en civilisatie. Waarom worden deze beelden nooit getoond op de openbare teevee?

Is DIERENLEED niet een GROOT ONDERDEEL van juist de ECONOMIE. Of zie ik dat 'politiek correct/fout'?
De vleesindustrie is immers een belangrijk onderdeel van de algehele winsteconomie. Maar dierenleed wordt men zou onderhand menen wél doordacht en systematisch ontkent.

Gisteravond ging ik weer opnieuw te bed met een afschuwelijk - doorgaans met verborgen camera opgenomen - stuk dierenleed : Deze pas uit het ei gekropen kuikens belanden grootschalig in containers, de diertjes komen net kijken en komen meteen in de aardse hel terecht, van hun zeer korte bestaan waar ze snel bezwijken aan pure ellende.

Komt dit op teevee, gaan mensen hiervoor massaal de straat op, en voor het massale dierenleed als geheel? Waar levende wezens, bewúste schepsels, enkel nog worden beschouwd als "dingen" waar men alles mee kan doen : Animals are not trash , een verder gruwelijk filmpje, waar iedereen de ogen voor kan sluiten.

Deze dieren rijden hun laatste ritje naar het slachthuis, men zegt dat varkens veel lijken op speelse honden, als je ze DIER laat zijn..

Hier een kijkje in een kippenfarm , je zou maar verlangen naar wat privacy merkte ik op..

Deze matador (stierenvechter) heeft eindelijk de waanzin gezien van het traditionele stierenvechten.

TERLOOPS

Dieren als dingen , afschuwelijk hoe duizenden kuikens over een lopende band gaan en ermee wordt gesmeten als betrof het de productie van 'dingen' : "Here's proof that the meat industry treats chickens like objects."


Daar hebben de heren economen het niet over, hoe mensen omgaan met dieren, hoe het überhaupt mogelijk is in een beschaving die zichzelf moreel vooruit gegaan acht.

Theoloog vindt dat mens en dier intrinsiek verschillend zijn omdat de mens op alle vlakken een superieure positie heeft // maar wat heeft dat laatste te maken met het 'verschillend zijn met dieren'? Mens en dier hebben een zenuwstelsel en een pijngevoelig lichaam, staan extreme angst en stress uit, trachten te overleven en vrezen de dood, en ervaren ook iets als vreugde en vrijheid.
Geen "intrinsiek" verschil zoals ik het zie..

Hoe leuk deze dieren eigenlijk zijn..
Kijk eens hoe heldhaftig..
Wildjagers (hoeveel moed vereist het om een giraf gewoon voor zijn raap te schieten?)
Be one less person harming animals

 

Nog wat meer dier HORROR
(Ik vroeg me al geruime tijd af wat voor positieve zin het kan hebben, om dit soort afschuwelijke beelden te 'retweeten'? Ik heb allerlei van dit soort verslagen ook weg gelaten.)

DIT lijkt een grappig filmpje van een reuzen koe die ver uitsteekt boven de andere groep koeien, maar ik ontkom niet aan het idee dat met dit dier genetisch is gerommeld.

Dit filmpje is een moedige poging van een varken, om zijn soortgenoot te redden : natuurlijk zal het voor hen beiden slecht aflopen, maar ze tonen 'courage' ..

En dit :

Vooraanstaande wetenschappers, als men al geen gehoor heeft voor de gewone burger en mens // zoals Peter Singer zegt dat de moderne technologie de ETHIEK van de mensen heeft ingehaald.

Wanneer je een hart hebt voor dieren, krijg je via twitter regelmatig beelden toegestuurd, onder andere van dierorganisaties zoals PETA en allerlei meer. Iedereen weet dat er dierbeulerij is, ook in eigen land, maar ikzelf wist eerder niet, hoe dramatisch het allemaal is. (Zou je menen dat melk drinken groot dierenleed is, dat moederdieren tijdens het zwanger zijn melk aanmaken, en dat de pasgeboren dieren als afval worden weggevoerd van de moederdieren, direct na hun geboorte. De moederdieren krijgen geen moment van dierlijke moederliefde te bespeuren, de pas geboren dieren krijgen geen moment moederliefde te bespeuren. (Dit na de ook voor dieren zware bevallingen). De moedermelk moet immers voor de 'mens' worden bestemd. Het is ongelofelijk hoe de mens zijn 'slimheid' heeft gebruikt voor dit soort praktijken, die de natuur beroven van zijn natuur.)

De Partij voor de dieren zet er zich voor in, er wordt vaak negatief afgegeven over de PVDD, maar waar ter wereld heeft men een PARTIJ voor dieren? Veel mensen beschouwen dieren als sterk minderwaardige schepselen ten aanzien van de -vooral zichzelf verheffende- mens, het is ook fout om mens/dier vergelijken te maken in die zin.

Ik kwam een reactie tegen onder een stukje van de PVDD die Twitterde
"Als u maar niet vergeet dat wat wij mensen dieren aandoen, niet in verhouding staat tot wat we elkaar aandoen. De meeste mensen lijden aan het leven en aan zichzelf, vaak zonder het zelf door te hebben, op een wijze waarop dieren überhaupt niet kunnen lijden."

Dat mensen lijden (kunnen) aan het leven en aan zichzelf staat buiten kijf, maar ik begrijp niet de samenhang in dit geval met dierenleed // is dat een goedkeuring voor het feiten dat bijvoorbeeld varkens ergens in een hoek liggen te creperen tot ze dood zijn, of andere dieren? Weet 'u' hoe hard een dier kan lijden in zijn eigen door mensen aangedane situatie en in zijn doodsnood?

(Re. F.G.  'moet me toch van het hart, dat beelden van een creperend dier dat ergens dood ligt naderhand weinig te maken heeft met existentiële problemen van de mens of úw mens zijn. Ik snap niet wat u precies wilt vergelijken. Dieren hebben bewustzijn en een zenuwstelsel.')

Ik tracht in Twitter veelzijdig te laten zien hoe beelden en menselijke gedachtes en emoties daarbij verschillend zijn, zou ik alleen dierenleed laten zien of retweeten dan was mijn twitter een horrorfilm.
Maar er is zo ontzaglijk veel beeldmateriaal van de feitelijke misstanden in de algehele dierhouderij, dat het toch moet verbazen bij de mensen, dat ze het daar in politieke en journalistieke kringen NOOIT over hebben.
Hoezo niet, maakt dit immense dierenleed niet OOK DEEL UIT van UW economie? De economie draait voor een deel toch op immens en intens DIERENLEED?
Waarom wordt dat allemaal dan verdoezeld?

Omdat de hele wereld een schouwspel is, zou je dat niet welhaast menen? Ze zitten daar in hun deftige studio's en vergaderzalen te praten over miljarden hier en daar, onderwijl is de mens keihard bezig om zijn hele planeet om zeep te helpen, elke dag worden miljoenen dieren gefolterd en omgebracht, dat ombrengen noem men "slachten", dat klinkt anders dan vermoord.

Vermoord is toch weer zo een radicaal woord van een dieractivist // of veganist? Het zijn maar dieren is vervolgens de algemene goedkeuring van de 'beschaving'..

Aan de wijze hoe mensen omgaan met het leven in zijn universaliteit, dus in zijn omgang met medemensen als met al het overige bestaan, staat of wankelt de hele beschaafde wereld als geheel.....

'Mercy For Animals' 
Hart van Nederland : Vreselijke beelden uit Nederlandse varkensstallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...