woensdag 12 december 2018

"Question"


Telkens weer van die mooie samengevatte plaatjes, via Twitter, over het onderwerp, dat mij blijvende ter harte gaat, het dierenleed.
De consequentie van dierenleed is, dat je stopt met het eten van vleesproducten. Je kunt starten met bewuster om te gaan met dierlijke producten, ervan af te zien en meer naar alternatieven te zoeken.
(Zonder dat je meteen een té fanatieke veganist wordt, maar veganisme is uiteindelijk wel de enige oplossing.)

Ik heb er in mijn vroeger leven nooit zo bij stilgestaan, als 'aangeboren' vlees eter, (want "iedereen" eet vlees) : Het dierenleed van de vleesindustrie is ónvoorstelbaar, niet helemaal vreemd dat de meeste mensen ervan Wegkijken. Ik wil er in elk geval niet van Wegkijken, het is REALITEIT.
Ook realiteit in Nederland, neem slechts de vele stalbranden dit jaar in Nederland.
Maar voor alles gaat het om de ethische kwestie en niets anders...…..

Hoe beschouw JIJ een dier?
Als een 'verstandloos' (geen rede) dier, dat niet kan praten .. ook al weten mensen nauwelijks hoeveel dieren naar elkaar gebaren op hun geheel eigen manier...

Dieren hebben net als mensen een zenuwstelsel en daardoor lijden zij net als mensen. Het is zelfs Hartverscheurend.. Ze hebben een bepaalde natuurlijke intelligentie, die hun door het bestaan navigeert.

Daarom is het rechtvaardig en goed dat er dierorganisaties zijn, die soms de meest gruwelijke beelden vastleggen van door mensen aangedaan dierenleed, waarom mensen dusdanig gewetenloos zijn ondanks zij WEL REDE hebben, dat mag je zien als de vraag Der Tijden. Enerzijds heeft de mens grootste hoogtes bereikt op gebied van bouwkunst architectuur kunst muziek, wetenschap en kennis en technologie, anderzijds is de mens nauwelijks uit zijn eigen barbarisme gekropen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...