woensdag 5 december 2018

De mens is een uitzondering op alle soorten..

De mens is een uitzondering op alle overige soorten, door zijn mens-zijn, dat is de kortste bewoording van een gegeven. Maar ik heb het niet over intellectuele vermogens technologie kennis en wetenschap.

De mens is 'bovenal' de énige in zijn soort, die georganiseerd moorden pleegt op grote schaal. De mens is de enige soort die zowel georganiseerde oorlogen kan voeren, nog nooit hebben diersoorten elkaar collectief bevochten. Maar hij is als enige soort ook een georganiseerde massamoordenaar van dieren. Dieren zijn nooit in staat geweest om georganiseerd te moorden.

 
Dit plaatje -vandaag op twitter- Wat is het punt? Al tig jaren worden miljoenen mensen wereldwijd wijsgemaakt dat alleen een groeiende economie ertoe doet, misschien is dat wel het meest foute en belachelijke grondidee van 'economie'. In het groeiende economie-idee van de hedendaagse politici gaat het niet over klassen, over de afgronddiepe en diepste ongelijkheden in inkomens onder mensen, over de miljarden en miljarden geldverkwanselingen, over de top 5/10 allerrijkste der aarde, over diepste oneerlijkheid. Megabedrijven die geen belasting hoeven te betalen, de kleine en midden-inkomen mensen die wél belasting moeten betalen. Het foute grondidee van de economie kan zelfs een 'kind' snappen, er is genoeg voor alles en iedereen, waarom heeft alles en iedereen dan niet genoeg?

Omdat alle inkomens en goederen in de wereld vanaf de grond diepst oneerlijk worden verdeeld. Wanneer er echter genoeg is voor iedereen, dan heeft GROEI enkel nog een minderwaarde betekenis.
Maar daar heeft de boevenbende, genaamd de elitaire bovenklasse geen boodschap aan.

In het waanzinnige idee van blijvende economische groei gaat men -en dat heeft ook weinig denkvermogen nodig- de aarde grootschalig te lijf. De dierindustrie moet uiteraard meegaan in het "groei-idee" , daardoor gaat het heden niet meer om dierenwelzijn, ook niet in Nederland, over humane leefomstandigheden van dieren, dieren worden een onderdeel van de "fabrieksinstelling" die óverproductie heet, dieren worden dingen, zoals alle andere dingen die over de lopende band gaan. Dieren onder brengen onder leefbare en humane diervriendelijke omstandigheden, is ónmogelijk in het hedendaagse "groei" denken, het kleinschalig en vriendelijk houden van dieren - zoals dat ooit wel mogelijk was op boerderijen.

Nee, het gaat niet over romantische fantasieën, het plaatje hierboven laat de realiteit zien van "wegkijkende mensen". En natuurlijk van wegkijkende politici en wegkijkende journalistiek, over dierenleed heeft niemand het - terwijl grootschalig dierenleed de meest weerzinwekkende misdaad is ná de tweede wereldoorlog, de complete genocide jegens dieren.

De mens benoemen als een ethisch/moreel 'dier', heeft twee uitwerkingen, door het intellect kan de mens zowel zijn moreel geweten meer dan dieren zouden kunnen, laten meespelen, maar hij heeft ook het intellectueel vermogen om georganiseerd collectief dierenleed toe te staan en uit te voeren. (In hetzelfde waanidee van economische groei, want véél dieren bevordert de economische groei.)
Ook de stal moet groeien, tot -meer etage- compleet inhumane omstandigheden voor talloze bij elkaar gepropte dieren waarvan er elke dag miljoenen liggen te creperen en doodgaan.

De geblinddoekte samenleving en wegkijkende politici hebben het uitsluitend over menselijke belangen, .. de compleet ongezonde Mac Donalds van de megaburgers, hebben per slot ook zoveel medewerkers - maar vertekenen volledig deze beelden van zogeheten menselijke belangen.

Hoeveel wetenschappers die de aarde aangaan, moeten nog waarschuwen, dat de mens álles óp consumeert … de mens consumeert alles op, tot er niets meer is. En in welk belang is dat voor al uw komende generaties?
Het is daarom een vertekend belang, want groeiende economie is niet langer het toverwoord, maar het alles verpestend woord dat uw wereld helemaal kapot maakt. Toch lullen uw politici nooit over iets anders dan enkel over verdere groei. (Hoe hard kijken ze daarbij in hun eigen zakken, by the way.) De wereld natuur en dieren, de hele globale realiteit, is niet enkel "UW" belang.

De mens waant zich in de bijzondere positie, dat hij meent de globale wereld steeds verder te kunnen verstoren, zonder daar zelf ooit het slachtoffer van te worden / plus zijn nakomende generaties. De wereld is echter de énige bódem van ons bestaan...………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...