woensdag 29 augustus 2018

Malle ideeën van mensen over Buitenaardse intelligentie

Pas bekeek je de film Species nog eens, de film steekt ondanks de special effects die het altijd moeten doen in al deze films, dom in elkaar. Wanneer een levensvorm zoals de combinatie van menselijk en buitenaards DNA binnen enkele minuten zou leiden tot een zeer snelle ontwikkeling van een foetus waarop reeds een kind werd geboren. Dat zich binnen een mum van tijd wederom zou ontpoppen tot een volwassen mens, dan zou de snelheid waarop de levenscyclus zou verlopen van zulk een  menselijk/buitenaards wezen waarschijnlijk binnen een week zijn afgelopen.

Maar vooral gaat het bij de meeste behoorlijke nonsensachtige alienfilms altijd om gruwelijke wezens die overal tentakels hebben.

'Dit' buitenaards wezen uit de film Species lijkt eerder een demon die uit de hel is gekomen.

Opvallend bij deze voorstellingen was de recente mening van bepaalde wetenschappers, dat octopussen via een meteoriet op aarde zijn terecht gekomen, middels hun DNA. Dat ze daadwerkelijk een buitenaardse oorsprong hebben is waarschijnlijk volledig fictief. Van de tentakels (de voorstelling) van de octopus zijn echter een groot deel van alien fantasiefilms ontstaan. Het zijn namelijk altijd 'tentakelachtige' creaturen die met hun tentakels de mensen doorboren.
Daarom lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat de theorie dat octopussen een buitenaardse afkomst hebben voortkomt uit deze fictieve alien voorstellingen.

Bij de tentakelachtige aliens past dus goed de buitenaardse octopus. De oplichter Robbert VD Broeke beweerde al geruime tijd alien octopus tentakels in zijn vriezer te hebben liggen. De vraag is of Van Den Broeke misschien al iets had vernomen van deze 'buitenaardse theorie' :  Zie in deze link.

Waarom hebben mensen doorgaans de meest gruwelijke voorstellingen van buitenaards leven en intelligentie? Waarschijnlijk ligt dat aan de psychologische vrees, voor het onbekende - ten ene.
De vrees voor de kwaadaardigheid van aliens zou goed terug geprojecteerd kunnen worden op de menselijke intelligentie. In feite wantrouwen we onszelf en elkaar, op grond van onze intelligentie.

We zien wat de mens zelf in zijn geschiedenis allemaal heeft uitgevoerd. Maar het is altijd zo, dat niemand en niets kan overleven in de chaos, de volgende stap is daarom altijd de stap naar de "vrede". Dit principe geldt ook voor intelligentie als universaliteit. Zonder een vorm van broederschap, mét elkaar verder, samen de wereld opbouwen, respect voor het leven als geheel, dus ook het andere leven, zou er helemaal geen overleven mogelijk zijn.

Evolutie
Men gaat er altijd vanuit dat in de evolutie slechts het recht van de sterkste geldt, de veelzijdigheid van het leven op aarde óntkent dit reeds volledig. (Dan zouden er geen tamme vegetarische dieren meer bestaan.) Wanneer een soort uitsluitend zou bestaan op basis van zelfzuchtige voortplanting van genen, en daarvoor alles om zich heen zou uitroeien, dan zou het leven geen toekomst hebben. In de gehele evolutie moeten daarom ook 'goedaardige' eigenschappen voorkomen, waar het overleven van het geheel van afhangt.

(Een volslagen gewetenloze buitenaardse intelligentie zou reeds lang zichzelf hebben vernietigt. Zonder positieve eigenschappen is overleven nergens mogelijk in de kosmos.)

Dat is de gróve fout van het darwinisme mag je menen. Men meent dat de meest gewelddadige meedogenloze soorten die geen geweten kennen de overlevers zijn. (Zoals je dat ziet in Species.) Onze eigen wereld zou alleen nog bevolkt zijn door elkaar op etende predators, als het alleen maar ging om het recht van de sterkste/de meest gewelddadige. (In plaats daarvan is er een mens ontwikkeld, met een moreel geweten.)

In die zin heeft het darwinisme bijgedragen aan bepaalde foute opvattingen over het bestaan. Deze grove misvatting heeft met grote waarschijnlijkheid ook bv. Hitler aangenomen, die meende dat alleen een sterk soldatenras recht op leven had en dat al wat naar zijn mening behoorde tot het zwakkere moest worden geëlimineerd.
Toch heerst in de evolutieleer m.i. nog steeds veelal deze opvatting..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...