zondag 20 mei 2018

'Engelse en Nederlandse 'royals'..

'Waar je ook kijkt, op internet, krant of televisie, er is geen ontsnappen mogelijk aan al die duizenden vlaggetjes en de royals. 
Wij betalen godsvermogens voor al die (niet zo) koninklijken en als het hen uitkomt, verraden ze je waar je bij staat.
Wij zijn met z'n allen onderdanen. Let op, er zit het woord “onder” in onderdaan en dat is precies de plek waar ze je willen hebben.
Je hebt de top, de elite en de koninklijken, en dan een hele tijd niets en dan de onderdanen. Trouwe, gehoorzame slaven die weten hoe het heurt, die hun plaats in de maatschappij kennen en vol ontzag opkijken naar de koninklijken.
Het is niet voor niets dat alle kranten en televisieprogramma’s de afgelopen dagen letterlijk bol stonden van de “royal wedding”. Net zoals religies worden gebruikt om de massa te controleren, zo is ook het fenomeen koninklijk niets anders dan een psyop (psychologische operatie) van de elite om de massa te laten weten en voelen dat er mensen zijn die belangrijker zijn dan dat zij zijn, die boven hen staan, die eigenlijk geen gewone mensen zijn, maar een soort halfgoden en dat een goede onderdaan dol enthousiast staat te blauwbekken langs de kant van de weg met een vlaggetje om een glimp op te kunnen vangen van deze halfgoden.
Veel weldenkende mens zullen zich afvragen waarom wij toch maar blijven vasthouden aan die zogenaamde koninklijke familiesAlsof ze een soort heiligen zijn, zo worden ze behandeld door de bevolking die op speciale dagen dan ook braaf met vlaggetjes staat te zwaaien.'
Stukje uit Niburu

Waarom houden mensen vast aan 'koninklijke families'? De reden daarvan zou je in Bijbelse termen reeds het aanbidden van het mammon kunnen noemen. De westerse wereld en waarden zijn dusdanig gedrenkt in het geld, dat men mensen met grote vermogens is gaan beschouwen als adellijk :
'De adel is een sociaal of juridisch afgebakende groep mensen (edelen) die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. De precieze inhoud van het begrip varieert naargelang van tijd en plaats.
De vooraanstaande positie van de adel leidde tot een hoog gecultiveerde levensstijl en een sterk standsbewustzijn. Tegenwoordig onderscheidt de adel zich in de meeste landen alleen nog door het voeren van een bepaalde familienaam en/of adellijke titel.
Adeldom en adellijke titels kunnen persoonlijk of erfelijk zijn en kunnen onder meer ontleend zijn aan bepaalde hoge ambten, grootgrondbezit of verlening door een soeverein vorst.' (Wiki.)
Standsbewustzijn doet je wat het vergelijk maken met de zelfgewichtige butler James in het rijke huis, James op zijn beurt is echter weer de meest 'gewichtige' onder de andere dienaren van het huis.
De hele cyclus van rangordes en standen zijn ooit "uitgevonden" door mensen, die zichzelf als persoon/of familie wilde onderscheiden van de grote rest van het volk. Mensen hebben al vele eeuwen verschillende waardesystemen bedacht, om bijvoorbeeld grote groepen mensen te kunnen verslaven als minderwaardig. Nu al dit verloederde onrecht wat uit de wereld is, blijft het (achterlijke) standsbewustzijn domineren.

In India had je vergelijkbaar lang het kastensysteem :
'Deze afdelingen waren vroeger grote, brede, niet-gedifferentieerde sociale klassen. Onder de categorie van Shudra's staat de groep onaanraakbaren, ook wel paria's genoemd. Veelal is men tegenwoordig niet meer akkoord dat de kastelozen onder de Shudras vallen, zij zijn de 5e kaste of anders de buitenkasten. Zij noemen zichzelf dalit. Zij worden als kasteloos beschouwd. Deze groep mensen doen het vuile werk van de maatschappij. Ze werkten als slagers en leerlooiers (wat een hindoe niet mag omdat het leer van de heilige koe komt), werkten met afval en er waren ook huursoldaten en huurmoordenaars bij, die niet tot de Kshatriya behoorden.'  (Wiki.)
Mensen hebben andere mensen al duizenden jaren gerangschikt, meerwaarde en minderwaarde tot 'nietswaarde' mensen. Het gaat er niet eens om, of mensen een adellijke titel verdienen, (als het lijstje aan boevenstreken van de adellijken je al interesseert), het gaat om het hele concept, het idee van het onderscheiden van mensen in menselijke waarde. Om die reden heb ik nul komma niets met kasten en adellijken. Vele miljoenen mensen blijven het zwaaien in stand houden en het "nederige knielen" voor koninklijken, waarschijnlijk omdat de wereld nooit eerder zo materialistisch was - de mens is dat waard wat hij bezit aan vermogen.

Je zou de mens tenminste in een wat meer verrijkte wereld, nog wat subtieler kunnen beoordelen, naar gelang zijn vermogen tot compassie en medeleven, zijn manier van leven, als al iets in bestaan nog enige waarde heeft, in de wereldwijde ellende.
Dan kan het hooguit nog de medemenselijkheid zijn.

Maar we leven in het kapitalistisch systeem, je aanbidt het geld in de elites, en de elites om het geld.
Je mag bevrezen dat dit de komende eeuwen niet zal veranderen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

THE ILLUSIONS OF RELIGION WHICH CANNOT BE ANSWERED // David Icke

I k had niet verwacht dat ik iemand als David Icke zou opnemen in dit blog. Ik neem mezelf, zeker na bepaalde toch lichte wijzigingen in het...