dinsdag 10 april 2018

'Facebook en Google'

De oprichter van Facebook Mark Zuckerberg werd flink aangevallen door de privacy schending van miljoenen gebruikers. Zucherberg mag zich verblijden met een vermogen van 44,6 miljard dollar. (Laatste telling.) Arjen Lubach noemde Facebook recent een spionagedienst. Maar het is eigenlijk niet alleen het probleem van Facebook. Per slot zijn het de mensen zelf, die enorme hoeveelheden aan persoonlijke informatie verspreiden op zowel Facebook als elders, via Google blogs enzovoort. Al deze informatie ontwikkeld zich vliegensvlug door moderne databanken wereldwijd tot complete netwerken, internet heeft zijn eigen intelligentie ontwikkeld.

Na verloop van tijd heb je zoveel meegedeeld, en dat helemaal uit jezelf, dat de databank jouw onderhand volledig kan beschrijven als persoon, en in een hoop van je bezigheden. Op het moment je reeds bij het bekijken van allerlei websites 'cookies' aanklikt, geef je een seintje aan tal van informatiebronnen, voornamelijk is dat commercieel gericht.

Neem dat je iets specifieks zoekt op Internet, zeg een partytent, al snel bemerk je dat je overal waar je op Internet iets bekijkt, er reclames verschijnen van bedrijven met partytenten. Hoe weten die opeens dat "jij" zoiets zoekt? Het gaat allemaal vanzelf. Na een bepaalde tijd stopt de advertering van partytenten. Berichten op google en filmpjes op YouTube gaan zich bijvoorbeeld ook aanpassen aan specifiek jouw zoekopdrachten. Alsof men op een wat toverachtige manier wéét wat jij ongeveer zoekt. Al deze data gaan zichzelf 'intelligent' ordenen, ze komen elk mens individueel tegemoet.

Cookies kom je overal tegen, ze leggen de link met het moment jijzelf ergens op Internet verkeert en wat je zoal zoekt en doet. Als je zelf zoveel prijsgeeft van je dagelijkse doen, omdat je jezelf zo interessant vindt en je graag meedeelt aan anderen, geef je geldmagnaten zoals Zuckerberg onnoemelijk veel macht. Het spreekt welhaast vanzelf..

Mensen die het minder goed voor hebben met de wereld, kunnen aan de hand van gegevens inschatten hoe 'gevaarlijk of ongevaarlijk' je bijvoorbeeld bent. Hoe je zo ongeveer je dag/en nacht inricht. Hoeveel uur en wanneer je actief bent op Internet of op social media.
Door de hedendaagse elektronica is vrijwel alles na te checken, zelfs een bezoekje met digitale pinpas aan een supermarkt. Mensen verraden zichzelf heden op vrijwel eindeloze manieren, al zit je iemand gewoon mobiel te bellen.

Het punt is, dat het eigenlijk heel weinig uitmaakt, als je niks hebt te verbergen.
De recherche of welke geheime en geheimzinnige diensten ook, hebben geen enkele interesse in je, anders is het als je een bekende drugsdealer bent (om iets te noemen.)
Dat je je interesses wat meedeelt, samen met wat film of fotomateriaal, omdat je het leuk vindt, en het een alternatieve manier is om digitaal contact te zoeken met andere mensen, daar zal iemand die minder goede bedoelingen heeft, weinig aan hebben. Tenzij je iets specifieks laat weten te zoeken, daar kunnen grootste oplichters dan weer fijntjes op inspelen (denk aan relaties.)

Feitelijk doen alle mensen heden aan constante privacy schending, door zichzelf simpelweg constant mee te delen via Internet, via social media of via blogs en andere manieren, ze schenden hun eigen privacy, ze lopen ermee te koop, ze bieden het aan.

Daarom is het wel altijd raadzaam, om bewust om te gaan met al deze technologie. Want iedereen kan alles over je te weten komen, als je er andere relaties op nahoudt, bekijkt iemand gewoon eventjes je social media. Mensen zijn eigenlijk onuitsprekelijk dom..........

Zo hard loopt Facebook-actie van Arjen Lubach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

THE ILLUSIONS OF RELIGION WHICH CANNOT BE ANSWERED // David Icke

I k had niet verwacht dat ik iemand als David Icke zou opnemen in dit blog. Ik neem mezelf, zeker na bepaalde toch lichte wijzigingen in het...