donderdag 15 maart 2018

'Hoogoplopende emoties over advies zeehonden dood te schieten'

Enige dagen geleden merkte Jeroen Pauw op dat je zeehonden beter kon doodschieten - in een voorstukje van zijn uitzending.  Ik heb verder niet gekeken. Het komt opvallend ná de oproer van de aan hun lot over gelaten paarden en andere dieren in de Oostvaardersplassen. Nederland ik nooit een bijzonder "diervriendelijk" land geweest trouwens, al mag je dit misschien niet zeggen. (Nederland staat ergens bovenaan de lijst van dierbeulerij in de wereld. Volgens dit bericht staat Nederland op 4 in de top aan dierenleed.)
"Een wetenschappelijke commissie adviseerde aan minister Carola Schouten van Natuurbeheer zieke of ondervoede zeehonden niet meer op te vangen maar aan hun lot over te laten of dood te schieten."
Even over deze 'wetenschappelijke commissie' laat me gewoon raden:  Laat de natuur zijn gang gaan, dat is natuurlijke selectie, dat is Darwin, maar help wel de medemensen natuurlijk / of gaan we dit toekomstig ook wetenschappelijk bepalen bij de Wet van de "sterkste"? Wie niet overleeft heeft pech..
"Lenie 't Hart, die al haar hele leven opkomt voor zeehonden, stak haar verontwaardiging over dit advies bij Pauw niet onder stoelen of banken. Wetenschappers zouden te veel naar hun verstand en te weinig naar hun hart luisteren. Na de rel over het bijvoederen van paarden en runderen in de Oostvaardersplassen was dit de tweede keer in korte tijd dat de emoties in de media hoog opliepen."
"Volgens journalist Tom-Jan Meeus is er opnieuw sprake van een ‘opstand tegen de wetenschap’. Volgens hem doet Lenie 't Hart alsof mensen die het uit dierenliefde doen evenwaardig zijn aan mensen die wetenschap bedrijven. "Dat kun je in alle redelijkheid niet volhouden."
- Tom-Jan Meeus:
"Boze burgers hebben volgens hem niet altijd gelijk: "Ze worden in mijn ogen iets te vaak gebracht als degenen die de waarheid brengen. Wetenschap moet volgens hem uiteráárd alleen over ratio gaan, "anders is het geen wetenschap”.
Bij Stand.nl werd het uiteindelijk 1-0 voor de wetenschap. Van de bezoekers die stemden op de stelling Iedere zeehond moet gered worden, was 84% het hier mee oneens."
Bron.

Nogmaals, meneer Meeus, graag uw zogenaamde wetenschappelijke visie als het om dierenliefde en leed gaat?
Hier over de uitzending :

"Is het niet een beetje de natuur" hoor je Pauw zeggen. "Dat zijn de mensen van de Oostvaardersplassen" zegt Lenie 't Hart, "die denken in hun hoofd dat wij nog natuur hebben". We hebben enkel wat zandbanken en afgebakende natuurreservaten, de dieren zijn zichtbaar en je kunt ze niet aan hun lot overlaten, als je tenminste genoeg mens bent. "Deze wetenschappers hebben een filosofie" - zegt Lenie 't Hart..  Iets van 'natuurlijke selectie' maar dan wel uit de oertijd........

(Pauw kan het trouwens allemaal helemaal niks schelen, hij is zoals altijd de zittende arrogantie. En gossie, Geert Wilders hield ook van zeehondjes.. Of was dat anders bedoelt?)

Het is niet zo, dat we hebben te doen met onoverzichtelijke lappen natuur waar je de natuur zijn gang moet laten gaan en waar regelmatig -net zoals de mensen- dieren sterven. Hier worden dier en mens met elkaar geconfronteerd, en wat voor lul ben je dan als je stervende dieren aan hun lot overlaat. Volgens meneer Meeus moet je de ratio dan laten overheersen......

Leve de ratio of de natuurfilosofie die niet meer van deze tijd is........

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

THE ILLUSIONS OF RELIGION WHICH CANNOT BE ANSWERED // David Icke

I k had niet verwacht dat ik iemand als David Icke zou opnemen in dit blog. Ik neem mezelf, zeker na bepaalde toch lichte wijzigingen in het...