dinsdag 16 januari 2018

'Have we reached the end of physics? | Harry Cliff'

Een -korte-TED,  "Have we reached the end of physics? | Harry Cliff" Het eerste deel is redelijk te volgen -voor de leek- Al vaker werd de vraag opgeworpen, of de wetenschap eenmaal botst op een finale grens. En dat is een interessante kwestie. Volgens de spreker in TED kan dit zeer wel gebeuren, op het moment wetenschap niet verder komt, dan het blijven steken in theorieën. Zoals deze van een Multiversum: Naar alle waarschijnlijkheid valt alles in de natuur/kunde min of meer op zijn plek bij de aanname van een multiversum. Maar er is geen sprankje bewijsbaar te ontdekken van dit multiversum.
 
Interessant is de notie, dat de ongelofelijke fijnafstemming  van deeltjes en krachten die het heelal omvatten helemaal staat of helemaal valt, bij slechts een minimale verschuiving. Het heelal en het bestaan van sterren, sterrenstelsels planeten en "wij" was alleen mogelijk bij deze exacte berekening, alsof er een rekenkundig genie achter alles zat..
 
Het gevonden 'Higgs Boson' draagt wederom bij tot nieuwe conflicten in de wetenschap, zo blijft men verder zoeken in onder andere atoomkrakers (Cern) .. maar deze pererdure zoektocht kan weleens aflopen. Wanneer men botst op de uiterste grenzen van de mogelijkheid tot onderzoek. Daarbij zullen de finale/laatste grenzen van wetenschap niet kunnen worden opgehelderd.
 
De kernvraag: Waarom bestaan "wij" en waarom bestaat "alles" ............ 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...