vrijdag 5 januari 2018

"Big Pharma"

"Een Amerikaanse farmaceut heeft drastische prijsverhogingen doorgevoerd. Voor een potje voorgeschreven vitamines vraagt het bedrijf Avondale Pharmaceuticals nu 295 dollar, waar eerder nog 32 dollar betaald moest worden.
Het gaat om Niacor, dat is goedgekeurd door toezichthouder FDA. Het middel wordt onder meer gebruikt bij mensen met een hoog cholesterol. Niacor is eigenlijk niets meer dan niacine oftewel vitamine B3. De vitamine is in de winkel of online voor een fractie van de prijs te halen.
 De prijsverhoging van 800 procent volgde kort nadat Avondale de rechten had verworven.
Meest gehate man
Deze ontwikkelingen doen denken aan de contrverse rond ondernemer en investeeder Martin Shkreli, die de ‘meest gehate man in de VS’ werd nadat hij de prijs van een middel voor de handeling van aids met bijna 5000 procent verhoogde.
Shkreli, voormalig topman van een farmaceutisch bedrijf, werd in augustus vorig jaar veroordeeld wegens fraude en het misleiden van investeerders."
Bron 9ForNews.

Martin Shkreli  kreeg in september 2015 veel kritiek toen Turing het productierecht van het medicijn Daraprim kocht en de prijs van het medicijn met meer dan 5000% liet stijgen, van $13,50 naar $750 per pil.
Het is met de farmaceutische industrie toch eigenlijk ook alleen maar steeds meer lachen. En dat het allemaal zomaar kan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...