donderdag 28 december 2017

'What was the Pentagon's secret UFO program looking for?'


In de New York Times kwam de mededeling, dat het Pentagon jaren een geheim UFO project had, tussen 2007 en 2012, waar men 22 miljoen dollar in stak. Onder andere werd het object onderzocht in onderstaande nieuwsuitzending (CBS), waar men het heeft over dit Pentagon project. 'Time science editor Jeffrey Kluger' zegt te zijn verrast maar niet verontwaardigd. Volgens hem is het maar een klein duitje als het gaat om het budget van het Pentagon, in eerste plaats gaat het bij het onderzoek naar niet geïdentificeerde objecten om een wel of niet militair gevaar. Het project is volgens hem ook niet echt gestopt in 2012.

Het geeft in elk geval wel aan, dat men in het Pentagon enige serieuze waarde hecht aan ufo waarnemingen, ondanks er ook in dit discussieprogram wat ridiculiserend over wordt gedaan. Het schijnt ook logisch dat de USA continue op de hoede wil zijn, van de mogelijkheid van serieuze dreigingen voor de veiligheid van de VS, maar daarnaast blijft het een interessante vraag of er ET's zijn - zo geeft 'Kluger' aan: Het zijn ook niet de eerste ufo onderzoeken en rapporten, onder andere was er Project Blue Book en de inmiddels bekende Rosswel affaire.

Ten laatste is het heelal veel te groot om te menen dat er enkel op een kleine randplaneet in een uiterst hoekje ergens een wereld vol leven en intelligentie bestaat. Er zijn meer sterren onderhand dan zandkorrels op aarde. En hoeveel van die sterren hebben planeten in een omloopbaan? Het lijkt eerder een kwestie van rekenen, op hoeveel van zulke planeten leven kan zijn ontstaan, plus een aanhangsel van 'intelligent' leven.
Het getuigt -mijns inziens- niet van geldverkwanseling, maar van geloofwaardig onderzoek naar een reële mogelijkheid, dat de aarde wordt bezocht door een buitenaardse civilisatie :   
   
 

What was the Pentagon's secret UFO program looking for?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...