dinsdag 12 december 2017

Klimaatverandering of niet?

Terwijl de ontkenners van klimaatverandering gelijk lijken te krijgen, immers het is momenteel in de Decembermaand Nederland tamelijk OUD bekend koud winterweer met ook sneeuw afgelopen dagen - woeden als ongelofelijk contrast in de staat California ernstige aanhoudende bosbranden als gevolg van de aanhoudende hittegolven, (Hier) :
"De Amerikaanse staat Californië wordt nu al een week lang geteisterd door hevige bosbranden. Die zijn veroorzaakt door een combinatie van hoge temperaturen en droogte. Doorgaans zou aan de branden al lang een eind gekomen moeten zijn, maar het natte seizoen laat dit jaar op zich wachten. Opnieuw. 
Tijdens een persconferentie, samen met de lokale brandweer, citeerde gouverneur Brown wetenschappers, die zeggen dat de klimaatverandering ertoe leidt dat het zuiden van Californië letterlijk zal opbranden."We zijn er bijna aan toe om branden te blussen met Kerst. We staan voor een nieuwe realiteit in onze staat", aldus Brown. En dat baart hem grote zorgen."
Het artikel deelt nog mee:
"Deskundigen waarschuwen dat bosbranden door de klimaatverandering het hele jaar door een bedreiging worden."
Reeds in eerdere maanden werd Californië ernstig bedreigd door bosbranden, met zomerse temperaturen tot 41 graden Celsius in San Francisco ("Hittegolf en bosbrand breken records in Californië".)

Waar de ene meent dat deze catastrofes -naast andere natuurrampen zoals overstromingen- wel degelijk te maken hebben met de klimaatverandering, blijven anderen dat ontkennen, (vooral in de complotterswereld is dit het geval.)

In onderstaande filmpje is er voor de man geen enkele twijfel: Een zielig filmpje laat zien hoe een ijsbeer sterft omdat het ijs smelt op Antarctica :

Polar Bear Dying From Global Warming  

Overige Bronnen: Vóórtdurende bosbranden in California, eerder :
Momenteel : 
"De bestrijders van het vuur hebben niet kunnen voorkomen dat inmiddels zowat achthonderd huizen en gebouwen in de as zijn gelegd. Er ging al 93.000 hectare aan natuur verloren. De autoriteiten in Californië schatten dat inmiddels ongeveer 90.000 woningen zonder stroom zitten."
Tienduizenden mensen geëvacueerd in Californië om natuurbrand
"De Amerikaanse staat Californië is opnieuw opgeschrikt door een grote natuurbrand. Zo'n 27.000 mensen zochten noodgedwongen een veilig heenkomen."
 
Ook beroemdheden op de vlucht: Hier : 
Chelsea Handler :  "Ik ben net geëvacueerd. Het lijkt wel alsof Donald Trump de wereld in de fik steekt, letterlijk en figuurlijk. Hou je veilig allemaal, het zijn donkere tijden."

Vandaag maakte ik nog wat foto's van de alweer smeltende sneeuw, wat een contrasten zijn het :

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...