donderdag 28 december 2017

'500 rijksten der aarde nog een kwart rijker'

"Het jaar begon somber en zat vol schokken, maar uiteindelijk kwam het voor 's werelds rijksten toch goed. Ondanks de populistische opstanden - of is het dankzij? - werden de vijfhonderd meest vermogenden in 2016 gezamenlijk 237 miljard dollar (228 miljard euro) rijker.
Dat meldt althans persbureau Bloomberg op basis van zijn Bloomberg Billionaires Index, die de vermogens van de rijkste vijfhonderd mensen bijhoudt. Het jaar begon somber, memoreert het persbureau, met slechte cijfers uit China. Halverwege kwam de schok van de Brexit, waarbij de Britten ervoor kozen de EU te verlaten. En 2016 eindigde natuurlijk met de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten.
Dat zulk populisme helemaal niet slecht hoeft te zijn voor de rijksten blijkt bij Warren Buffett. De superbelegger kon volgens Bloomberg dit jaar omgerekend 11,3 miljard euro bijschrijven, het meest van iedereen. Zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway scoorde vooral met belangen in luchtvaart en banken, twee sectoren die sinds Trumps verkiezing scherp stegen op de beurzen.
De rijkste man ter wereld blijft volgens Bloomberg Bill Gates (Microsoft), met 91,5 miljard dollar. De meeste miljairdairs waren tegen Trump. Ze waarschuwden dat aandelen wel met eenvijfde konden dalen als de zakenman werd verkozen. Ongeveer het omgekeerde gebeurde dus."
Volledige Bron.

Ik vind het altijd volledig onbevattelijk, dat het mensdom deze schandalen van buitenissige en zinloze overvloed voor enkelingen accepteert. Ze maken zich dan wel druk om een "hutje" dat Pechthold gratis kreeg  (Hier)  ter waarde van 135.000 euro. Dat is toch ook allemaal OER Hollandse klets.... )))

'Nederlanders
"Op de lijst vinden we ook twee Nederlanders terug. Dat zijn Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van Freddy en grootaandeelhouder van Heineken, op plek 80 met een vermogen van 15,7 miljard dollar en Randstad-oprichter Frits Goldschmeding op plek 402 met 4,8 miljard dollar." HIER.
Rijken wéér rijker, zonder er iets voor te hoeven doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...