donderdag 23 november 2017

Tijdreis fantasten..

Tijdreizigers zijn al een hele tijd populair op YouTube. Het kenmerkende van tijdreizigers schijnt te zijn, dat ze veel zeggen en tegelijk niks. Specifieke vragen over de manier hoe zij zich verplaatsen in de tijd schijnen zij zelf niet te kunnen beantwoorden. Wat ze over de toekomst vertellen is vaag en deels voorspelbaar. Vanuit het huidig tijdperk kunnen we namelijk al redelijk voorspellen hoe een "denkbeeldige toekomst" eruit kan gaan zien. Zoals ook veel science fiction auteurs een goede worp deden in een mogelijke toekomst. (Neem Jules Verne - hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd tijdens het Apollo programma. Verder voorzag hij onder andere de langeafstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs. Verne was op de hoogte van mogelijke technologische ontwikkelingen.) Net zoals met Jules Verne, is het voorspellen van toekomstige ontwikkelingen vanuit de huidige tijd daarom minder moeilijk.

Een van zichzelf claimende geheimzinnige tijdreiziger (die ik pas tegenkwam op YouTube) beschrijft een even zo geheimzinnige tijdreis, waarbij hij, plat liggend,  in een donker soort tunnel werd geschoven, alwaar hij allerlei flitsende lichtjes zag en daarna het bewustzijn verloor. Na zeggen had men hem opzij van een weg gevonden, hij was ontwaakt in een hospitaal uit de toekomst. Hij beschrijft vreemde zaken zoals een tafel die los van de grond staat, en vliegende auto's. (Aan vliegende auto's probeert men al te werken.) Ook zijn er robots die los van de grond zweven. Deze leiden de man, die behoorlijk geschokt is en wanhopig, de weg terug naar zijn eigen tijd.
(Hier - Alexander Smith claims to have traveled to the year 2118 and back. De man blijkt overigens een masker te dragen.)

Onderstaande man kwam ik waarschijnlijk tegen in twee filmpjes, (in beide wordt zijn gelaat onduidelijk gemaakt maar je herkent de gezichtsvorm.)  Hoe het precies met de tijd zit schijnt hijzelf niet zo te weten, in het ene filmpje komt hij vandaan uit het jaar 2030, reisde naar 2021 en vandaar naar 2017. Zijn 'natuurlijke jaar is 2021' zegt hij, waarna hij in een emotionele staat terecht schijnt te komen. Blijkbaar bekomt het tijdreizen hem niet zo..
(Time Traveler Who Has Been To The Year 2030 Shares His Experiences / Hier.)
In een ander filmpje claimt blijkbaar dezelfde man, dat hij uit het jaar 2055 komt. (Time Traveler From The Year 2055 Tells His Story / Hier.)
Hij zegt al vooraf, dat hij eigenlijk niet veel kan zeggen. Feitelijk zegt hij niks, hij stamelt wat woorden bij elkaar bij een zeer nieuwsgierige vragensteller, (en lijkt emotioneel wat stabieler.) Hij heeft het onder andere over elektrische auto's, hologrammen en robottechnologie. Hoe hij precies tijdreist, daarover kan hij niks specifieks melden. Hij zou 25 jaar zijn, komt aarzelend en stamelend over. Alsof hij het zelf eigenlijk allemaal niet zo weet en maar wat zit te gissen.

Dat is wat hij ook doet. Maar tijdreizigers zijn erg populair. Ze moeten wel voldoen aan zeer strenge voorschriften, want stel dat iemand zou terugreizen naar het moment de schoonmoeder van Hitler werd geboren en de brute lef had om haar leven vroegtijdig te beëindigen. De tijdreisparadoxen spelen onvermijdelijk een belangrijke rol, want wie het verleden verandert, verandert ook de geschiedenis. Het beste bewijs van het feit dat tijdreizigers niet bestaan is dan ook de geschiedenis.
Tenzij tijdreizigers die wél de geschiedenis veranderen, daarmee een "ander heelal" creëren, met een heel ander verloop. Beide heelallen zullen elkaar dan niet raken. En behouden hun eigen verloop....


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...