zaterdag 30 september 2017

'Leven wij in een buitenaardse dierentuin? (Filmpje 'Strikt Geheim')

Op YouTube kwam ik de interessante serie tegen Strikt-Geheim : Het ligt meer op het randwetenschappelijke (en buitengewone) , in elk geval kun je er genoeg op bekijken..

Zo kwam ik op de zogeheten "dierentuin hypothese" : of Zoo hypothesis (in de Engelse Wiki.) Leven we in een buitenaardse dierentuin? Daarover gaat dit deel uit 'StriktGeheim': De dierentuin hypothese veronderstelt dat de mensheid in feite wordt ontzien, onder het toezicht van een mogelijk buitenaardse beschaving. Het is een interessant onderwerp. De aarde is al lang een studieobject van een buitenaardse macht, maar deze wil onder geen beding ingrijpen in het natuurlijke of evolutionaire verloop van de ontwikkeling die er plaats vindt :

 


 
'Een oplossing voor de Fermiparadox is de zogeheten Zoo Hypothesis, vrij vertaald de Dierentuinhypothese. Leven we in een dierentuin, waar de aliens zich slap om ons lachen? 
De Zoo Hypothesis, bedacht in de jaren zeventig en daarna gepopulariseerd in de visionaire science fictionserie Star Trek, stelt dat er een soort ‘prime directive‘ is, die geavanceerde soorten verbiedt om contact te zoeken met primitieve soorten zoals de onze. Er zijn dus wel degelijk aliens en ze hebben ons al lang gevonden, stelt deze theorie. Het probleem is alleen dat ze er alles aan doen om niet door ons gevonden te worden, zolang we nog niet rijp zijn voor contact.'
Zoo hypothesis Wiki. :
'Als de oudste beschaving nog steeds in de Melkweg aanwezig is, bijvoorbeeld een 100 miljoen jaar voordeel heeft in de tijd van de volgende oudste beschaving, dan is het denkbaar dat ze in de unieke positie zouden kunnen zijn om de opkomst van elke beschaving te kunnen controleren, bewaken, beïnvloeden of isoleren die in hun invloedssfeer volgt. Dit is analoog aan wat dagelijks op aarde gebeurt in onze eigen beschaving, omdat iedereen die op deze planeet geboren is, geboren is in een bestaand systeem van familiale verenigingen, gewoontes, tradities en wetten die al lang voor onze geboorte waren gevestigd en waar we weinig of geen controle over hebben.'  (Wiki.)
 
Een minpunt zou zijn binnen deze mening, dat een opstandig lid van een dergelijke beschaving deze opperste regel zou kunnen verbreken, daardoor zou het helemaal fout lopen. Een ander kwestie zou daarentegen de enorme hoeveelheid aan ufowaarnemingen rapporten en verklaringen kunnen zijn. Zou daar slechts een klein deel van waar zijn, is het niet logisch, dat een buitenaardse beschaving zich tegelijk 'onzichtbaar' wil gedragen, en blijkbaar wil 'opvallen'. Men zou dan eerder vermoeden dat zij hun aanwezigheid wel degelijk, doch afstandelijk, kenbaar willen maken.

Het idee per slot van een dierentuin, een zoo, heeft kosmisch gezien vergelijkingen met het universele leven op aarde. Behalve de veelzijdigheid van leven en soorten op aarde, zou het heelal kunnen worden beschouwd als een universele dierentuin waar het wemelt van het leven. Zoals de Fermiparadox voorspelt. Tegelijk geeft het een antwoord op het waarom we daar dan niks van merken. Hogere buitenaardse beschavingen willen zich niet bemoeien met of mengen in onze ontwikkeling, individueel en collectief. Zodat elke bewoonde planeet zijn eigen "unieke" ontwikkeling volgt......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...