woensdag 13 september 2017

De 8 rijkste mensen ter wereld bezitten net zo veel als de 3,6 miljard armsten

'Meer dan 425 miljard dollar aan vermogen  hebben ze, de acht rijkste mensen op aarde. Velen kennen de nummer één, Bill Gates, oprichter van Microsoft. Maar wie zijn de andere zeven?
De acht rijkste mensen op aarde bezitten evenveel vermogen als de 3,6 miljard armste mensen, stelde ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport dat maandag verscheen.
De cijfers van Oxfam Novib over Nederland laten een zelfde beeld zien. De rijkste 1 procent van Nederland bezit bijna een kwart van het Nederlandse vermogen. De negen Nederlandse miljardairs zijn samen goed voor een vermogen van 28 miljard dollar in 2016.
De acht rijkste mensen ter wereld hadden gezamenlijk zo’n 426 miljard dollar in 2016, volgens Oxfam Novib. Maar op dagbasis kan dit bedrag op dagbasis flink fluctueren. Zo is het actuele vermogen, per 16 januari 2017, volgens de Miljardairs Index van Bloomberg inmiddels ruim 500 miljard dollar.'
Bron en volledige tekst

 
De oprichter van Microsoft staat al jaren in de top van de lijst met rijkste personen ter wereld. Met een geschat vermogen van 92 miljard dollar houdt de 61-jarige Gates de nummer 2 Warren Buffet ruim achter zich. ((Warren Buffett (72,9 miljard dollar.))
 
Wat zou er toch mis zijn?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...