zaterdag 12 augustus 2017

'Water en Bewustzijn' - Dr. Emoto

Ik heb een aantal artikelen en interessante filmpjes opgeslagen, teneinde er iets mee te doen op dit blog. Onderstaande filmpje, gelinkt aan dit stukje gaat over de invloed van de gedachten op watermoleculen :
'In dit prachtige filmpje zien we bijzonder inspirerend en baanbrekend werk van dr. Emoto over de invloed van gedachten op watermoleculen. Laten wij mensen nou voor het grootste deel uit watermoleculen bestaan. 
Hoe bepalend zijn onze gedachten? Hoe belangrijk is het dat wij bewust worden van de gedachten die wij het Universum inzenden? Hoe bepalend zijn je gedachten voor je gezondheid? Hoe bepalend zijn je gedachten voor je alledaagse realiteit?'  (Aanschouwen) 
Wie er meer over wil weten leze dit stukje: Emoto, de boodschap van water
Een mooi stukje ook Hier :

Als foetus bestaat ons lichaam maar liefst uit 99% water.
Als we geboren worden uit 90%.
Als we volwassen zijn uit 70%.
 
Onze planeet, de Aarde, bestaat ook voor 70% uit water,
net als een volwassen lichaam..
Dat maakt water tot een levenskracht:
Bij 100% leven we.
Bij 50% gaan we dood.

Water is ook een transportmiddel:
Het transporteert energie en voedingsstoffen door ons lichaam, bloed, brein, onze spieren en cellen, die zelf óók voor het grootste deel uit water bestaan!
Maar wat ik het meest interessant vind is dat water wéét.
(Uit het artikel.)
De schoonheid van ijskristallen

Maar wat vooral opvallend mooi is, meer mooi dan de schittering van een diamant, is de structuur van ijskristallen, een zoveelste voorbeeld van de harmonische diepe schoonheid die vervat ligt in de natuur. Volgens de Japanse arts Masaru Emoto worden watermoleculen beïnvloedt door gedachten. Onderstaande ijskristallen zijn een voorbeeld hiervan :


We bevinden ons hier bij grenswetenschap. Maar geleidelijk veranderen toch de inzichten over wat gedachten zijn en waar eigenlijk alles ligt vervat. Water zou in zichzelf een 'geheugen' kunnen dragen. (Dit zou men in theorie ook mogen veronderstellen van atomen.)

Eerder menen Stuart Hameroff (en Roger Penrose) reeds dat er aan bewustzijn en geest kwantumverschijnselen ten grondslag liggen. (Bewustzijn is uiteindelijk een onderdeel van de kosmos zelf, stelt Hameroff ergens.)
Het zou evenmin ondenkbeeldig zijn, dat de stof waaruit de mens grotendeels bestaat, namelijk water, ook als een geheugen fungeert.

Dat gedachten/emoties (of stemmingen) een afdruk achterlaten op watermoleculen, hetgeen te zien zou zijn als een "afdruk" die watermoleculen beïnvloedt in zijn structuur zou te zien zijn in het onderstaande filmpje :



 
Extra noot: Bijkomstig dit onderwerp, daaronder valt ook homeopathie. Al is homeopathie een ander onderwerp, gaat het bij homeopathie meer om een idee. Namelijk het idee dat homeopathische middelen een afdruk achterlaten in sterk verdund water. Ook nadat er geen bestanddeel meer aantoonbaar is van een homeopathisch middel, zou de afdruk nog steeds bestaan. waarschijnlijk meer als een vorm van informatie. Dat dit zo is, is algeheel onbewezen....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...