donderdag 24 augustus 2017

Waar ging het ook alweer over? / Ronald Bernard

Ik had er eerder iets over willen schrijven, tevens na het artikel van 'Klopt dat wel' , inclusief de reeks opgedeelde gesprekken met bankier (of iemand in het financieel wezen) Ronald Bernard, die bezig is de zogenaamde Blije B(eweging?) op te richten, (Hier)  Voor websites zoals Niburu kunnen de bewoordingen van die man niet ongemerkt blijven, en die is opvallend kritischNiburu :
'Het derde deel uit de serie interviews met Ronald Bernard, alias Ronald Blij, is verschenen. In dit derde deel gaat Ronald dieper in op bepaalde vragen die leven bij mensen naar aanleiding van zijn eerdere schokkende onthullingen.  
Voor wie onbekend is met deze man of de materie, hierbij ter herinnering waar het ook al weer over gaat.
De eerste video van april dit jaar met een interview met Ronald Bernard ging de wereld rond omdat hij, naar eigen zeggen als iemand vanuit het hart van de financiële wereld destijds, schokkende onthullingen deed.

Hoe hij steeds verder werd meegezogen in die wereld tot het moment dat hij via ingewijden werd uitgenodigd voor een feest in Engeland waar dan één of meerdere kinderen zouden worden geofferd.
Naar eigen zeggen was dat ook het punt waarop Bernard eigenlijk volledig in elkaar stortte en afhaakte, mede ook vanwege zijn eigen ervaringen uit zijn jeugd.

Na een lange periode van verwerking van zijn trauma’s uit het verleden begint Bernard een volkomen nieuw leven, waarbij hij zegt zich in te willen zetten voor zijn medemens en vooral ook kinderen.
Uiteindelijk begint hij een nieuw project genaamd de Blije Bank, een bank die zegt anders te zijn dan andere banken en een soort tegengewicht moet bieden voor de bestaande banken en de manier waarop zij werken.' (Niburu.)
 
Terecht stelt Niburu de vraag, waarom deze man, die zich zo afkeert van het bankwezen, kiest voor de oprichting van een eigen bank? Dat is tegelijk ook de meest grondige twijfel, die je hebt bij deze man.
Ik had het eerste deel bekeken, waar hij op zeker moment begint over Lucifer en het offeren van kinderen. In het filmpje reageert de man daar trouwens opvallend emotioneel onder: waarna hij zegt dat dit voor hem het afhaakmoment was.
'De man die onthult hoe wij met z'n allen worden misbruikt en voorgelogen en zegt daaraan met volle overtuiging te hebben meegedaan, vraagt nu om hem gewoon maar op z'n woord te geloven. Dat niet alleen, nee, liefst ook nog geld storten in z'n nieuwe onderneming, de Blije Bank.  
(De man oogt wederom erg emotioneel ook in dit interview en geeft aan heel erg betrokken te zijn bij vooral het lot van kinderen.)' -Niburu-
Kritische en sceptische reacties van Dé complotwebsite Niburu verwacht je bijna niet. Ondanks dit posten ze een reageerder die deze man zegt te geloven.

Het is te onbevattelijk, meedoen aan een partijtje kinders offeren, misschien wel te onbevattelijk om er één woord van te geloven.
De man is ten ene waarschijnlijk sowieso een elitair, zou hij de geldhandel waar hij jaren naar zeggen in verbleef afkeuren, dan zou hij iets anders gaan doen. Maar het geld "stinkt" hem toch niet zó..

Je zou deel 1 kunnen samenvatten in de vraag: wat gebeurt er met geld? Deze mentaliteit vat de man zó samen:  "Alles was afval, de natuur de planeet alles mocht kapot, als we maar onze doelen haalde, als we maar groeide."
Verder zegt hij nog "Ik zat in een opleiding tot psychopaten, ik ben gezakt, ik heb het niet gehaald, ik ben geen psychopaat geworden. Het geweten brak door." (rond de 22ste min.)
(Tot hier overigens redelijk acceptabel, want niets maakt mensen meer corrupt dan in de geldhandel.)

Rond de 23 minuten begint hij over luciferiaans geloof, het  satanisme en satanskerken. Dan gaat het (rond de 24ste min.) over kinderoffers in het buitenland. "Dat was het breekpunt" zegt hij :

Hier deel 1 :

 
 
(Overigens een interessante noot, als je wiki. erop naslaat:
Noot: 'Lucifer is een Latijns woord dat letterlijk “lichtbrenger” betekent. In het Latijn duidt het meestal op de morgenster, terwijl het in het Nederlands vooral gebruikt wordt als aanduiding voor de duivel' ...  Lucifer zou dus oorspronkelijk staan voor brenger van licht, in plaats van voor de definitie van het absolute kwaad.) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...