maandag 14 augustus 2017

(Sadhguru - Don't Be Identified as a Vegetarian.)

Ik ben niet 'weg' van Guru's, laat ik daarmee beginnen. Sadhguru is een zoveelste onder de goeroes, die uiterlijk veel lijkt op Bhagwan alias Osho, met zijn indrukwekkende baard. Het zou me niet verbazen als hij Osho ermee kopieerde.
Verder twijfel ik er niet aan dat elk mens met een redelijke intelligentie over alle dingen des leven heel goed kan nadenken, en daarvoor niet jarenlang Ashrams hoeft te bezoeken. Of alle lezingen moet volgen, (onderhand is YouTube uiterst geschikt voor tal van volgelingen van welke soort goeroes ook, ter meervoudige eigen glorie der verspreiding) ..
 
Het is verbazingwekkend hoeveel luisterpubliek Sadhguru trekt met zijn YouTube leringen, vergelijkbar met onder andere Eckhart Tolle. Leringen en andermans gedachten of boeken kunnen je weliswaar helpen om misschien op een ietwat andere manier na te denken, zoals een goed gesprek met wie dan ook beslist zijn waarde heeft. En je eigen gedachten wat kan bijschaven.

Het onderwerpje onderstaande is er een van, waarom zou je vegetariër willen zijn of 'veganist' (beide schijnen weer verschillend, de veganist gaat nog een stukje verder) Algemeen hebben mensen het altijd over het eigen welzijn, besmette kippeneireren zijn momenteel een thema, niemand heeft het over het feit dat ongeveer 17 miljoen Nederlanders het tien tot hondervoudige of hoeveel meer nog.. dieren bezitten. Is het niet heel raar dan je die tientallen miljoenen dieren nu nooit ergens ziet rondlopen? behalve af en toe wat koeien of schapen..

In grote hallen, beter fabrieken waar men "vlees" produceert, want men heeft het in de moderne veehouderij nooit meer over DIEREN, alleen nog over PRODUCTIE - en over aantallen, worden miljoenen dieren gehouden. Varkens kon men evenzogoed de poten afsnijden, want ze staan geperst tussen ijzertralies en kunnen alleen nog met moeite opstaan of liggen. Kippen worden onderhand gek van hun medekippen waar ze met duizenden verblijven op elkaar gepropt. (*) Vrijwel niemand vraagt zich daarbij af, of het anno 2017 waar men het heeft over toppunten van beschaving, nog "beschaafd" is, om op deze manier om te gaan met ander leven.

(*)Experimenten met ratten hebben overigens al lang geleden bewezen, dat wanneer je dieren in te grote groepen houdt, de dieren ziek agressief en gewelddadig worden en elkaar verwonden of doden..

Dat zou de reden genoeg moeten zijn, dat je bewust omgaat met dierlijke producten, Als je gewend bent om vlees te eten, kun je in elk geval trachten om vlees eten ernstig te beperken. Of ervan af te zien. Dat mensen vlees nodig hebben schijnt mij een fabel. Zoveel diersoorten leven volledig vegarisch, het lichaam heeft geen vleesproducten nodig. Het is eerder een gewenningsproces, de meeste van ons hebben altijd vlees geëten.

Velen van ons zijn ook opgevoed met religieuze overtuigingen, wil dat zeggen dat deze overtuigingen hardnekkig je hele leven bepalen? Natuurlijk niet. Het is allemaal bewustwording.
Mensen veranderen, wanneer ze bewuster omgaan, zowel met zichzelf, met hun lichaam, met hun condities, als met datgene wat ze verorberen (het is de meest veilige weg tegen "obesitas".)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...