donderdag 27 juli 2017

Zijn de mensen paranoïde? Samenzwering-en-complotten Hype..

Wanneer je zo nu en dan de stukjes bekijkt, (geen nood ze verder te lezen als de onzin je om de oren slaat) van websites zoals Niburu of 9ForNews en zo nog een paar, krijgen mensen onafgebroken berichten voor geschoteld over een en al vuil spel. Het is allemaal vuil spel, zowel in de politiek als in de nieuwsberichtgeving, behalve natuurlijk op websites zoals Niburu zelf. Het wantrouwen dat ze constant aan de man willen brengen, is op zichzelf heel sterk te wantrouwen. Maar veel mensen lijken in deze tijd paranoïde. De mensen moeten vooral niemand en niets vertrouwen, ook geen reguliere medici, het komt er heel kort op neer, dat ze ons allen willen "ombrengen".

Aanstormende berichten, zou het niet weer gaan over 9.11 dan wel de zogenaamde FAKE maanlandingen, en is het wel zo zeker dat de aarde rond is? Ook vooral veel wantrouwen jegens juridische dossiers en tal van onderzoeken, want justitie en politie spelen vuil spel. De hele bende van zowel officiële nieuwsberichtgeving politiek sociale onrusten terrorisme vluchtelingenstroom de medici en de farmaceutische industrie of 'de elite' , vertrouw het allemaal niet.

Overal zit iets achter, dat is het typische gedrag van paranoia, mensen die achter welhaast alles complotten zoeken, kwaadaardige opzet, verdraaiingen van feiten, officiële leugens, zogeheten wereldcomplotten, de antichrist, wereldheerschappij, die zelfs de regen die uit de lucht valt niet meer vertrouwen. Paranoïde mensen zijn gevaarlijke gekken, dat is heel grof maar feit.

Veel zogeheten alternatieve websites hebben hun levenswerk ervan gemaakt alles maar dan ook alles in twijfel te trekken, wat zij vernemen via tal van nieuwsbronnen, alleen al om reden dat het officiële nieuwsbronnen zijn, we weten toch dat die allemaal samenspannen met politiek en de geile machtszoekers van de wereldheerschappij....
Mensen als David Icke  of Alex Jones zijn overweldigend populair, Jones kikkert en kwaakt erop los, en Icke ziet het allemaal als een samenzwering van de Illuminatie. Een aard salamander ras.

Daarentegen, om wel even wat tegenverweer te geven, als je een kritisch en sceptisch iemand bent, doe je er goed aan alle versies van een verhaal niet zonder meer voor waar te nemen. Uiteindelijk willen verslaggevers natuurlijk ook hun dikke boterham verdienen, en dan kun je sorry maar waar beter een (politieke) kontenkruiper zijn. (Dan een vrij journalist.)
Maar zou je bijvoorbeeld je gezondheid op het spel willen zetten omdat (tig) paranoïde websites alternatieve genezingsmethodes en middeltjes aanraden?
Zolang je derhalve ook altijd kritisch blijft jegens dit soort websites kun je ze veilig lezen.

Het houdt je dan wat bezig, wat er zoal leeft in het land van paranoïde, tik enkel het woord complot in en je krijgt al een lijstje:
Het complot rond Fortuyn
Het 9/11 complot
Complot or Not (Holocaust...
Het Bilderberg Complot
Complot or Not (Aids....
Coen Vermeeren '911 is gewoon een complot'
Het bomen complot
Wat als alles één groot complot was?
Et Cetera........

Aangaande chemtrails (beter de sporen die vliegtuigen achter zich laten), wat ook onder complotten valt, heb ik voor mijzelf wat twijfels gezet. De reden is eenvoudigweg, dat ik zelf al jarenlang die kenmerkende vliegtoestellen waarneem die de luchten besproeien. Ik heb er enkele filmpjes van gemaakt. Een en ander is nooit uitgesloten, het is niet uitgesloten dat er verborgen gehouden projecten gaande zijn waar dan wel veel mensen bij zijn betrokken, en grootschalig gifstoffen laden in vliegmachines kan ook niet zo onopgemerkt blijven  (kritische noot). Desondanks kan weermanipulatie een feit zijn. Mensen willen immers alles maar dan ook alles beheersen.

Dat er geen maanlandingen hebben plaats gevonden, omdat er niks klopt van bepaalde schaduwen, die eerder wijzen op verscholen kunstmatige lichtbronnen bv. is niet uitgesloten, zeker ten tijde dat het allemaal een wedijver betrof met Rusland wie als eerste voet op de maan zou zetten. Men kan letterlijk alles ensceneren op film, tig science fiction en fantasie films kunnen elk soort landschap en elke soort illusie creëren.
Men kan ook terroristische aanslagen faken door een hoop acteurs op touw te zetten die een bepaalde voorstelling willen suggereren om de grote massa in opperste hysterie te brengen. Zelfs met fake-doden.
En hoe kun je nu echt toetsen, dat journalisten en tv. commentatoren inderdaad de waarheid spreken?

Tot aan zekere mate is er een gezond wantrouwen. Maar wanneer je niemand en niets meer vertrouwd, ben je toch op weg een flinke steek los te hebben. De mensen hebben vertrouwen nodig, vertrouwen is zelfs noodzakelijk, zonder vertrouwen zou je geen wereld meer kunnen leiden. Dan zou je elk gesproken woord van wie ook bij voorbaat moeten wantrouwen. (Want ik kan niet in iemands hoofd kijken.....)
En wie zegt mij, dat iemand die niemand vertrouwd niet uiting geeft aan zijn eigen mogelijk leugenachtige karakter?
Hij vertrouwd misschien niemand omdat hijzelf voor geen cent is te vertrouwen.

Naast dit horen complotten helemaal thuis in een wereld die sensatie zoekt, kijk en lees-cijfers. Als je de mensen gelooft die al tig keren hebben beweert dat de wereld zou vergaan, dan zou je beter niet meer het luikje openen, om voorzichtig te kijken, of het "al veilig is.............

ComplottenComplottenComplottenComplotten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...