zaterdag 22 juli 2017

'Humanoid Robot Tells Jokes on GMB!'

Niet te onthouden aan dit blog.. zul je in eerste instantie verbaast en gefascineerd raken van het gesprekje met de onderstaande robot.

Maar met enig goede scepsis, de robot voert een gesprek in 'Good Morning Britain', een onzin en show programma dat het helemaal moet hebben van populaire "quatsch" (op zijn meest miserabel gezegd.) Vandaar enig verdacht, het programma kan achter het toneel exact zijn afgesproken, tevens op de manier hoe de robot reageert en let dan vooral op haar gezichtsuitdrukkingen. Robotmakers doen er hun uiterste best op, om de robot zo menselijk mogelijk te verbeelden, gezichtsexpressies mogen dan o.a. niet ontbreken. (Dat de robot zijn eigen "humoristische" tekstjes snapt betwijfel ik 100 procent.)

Veel indruk maakt natuurlijk het zeer menselijk overkomen van de robot, maar dat kun je al met goede poppen. De kwestie is of de robot reageert op de 'showpikken' van Good Morning Britain, of een vooropgezet programma volgt intern. (Laat staan het verdacht van afgesproken werk / is het goedkope trucage?)

Desondanks is het een voorbeeld van waar het heden heen gaat, op zeker moment wordt de vraag meer en meer in zichzelf opgedrongen, of we hebben te doen met "machines" of met een vorm van nieuw bewustzijn, en de definitie/s van wat bewustzijn is. Om terug te keren tot Chalmers, is iets ook daadwerkelijk bewust als het zich "bewust gedraagt"?

De robot in onderstaande is zich wellicht niet bewust, maar gedráágt zich bewust..
(Eerder zou een robot ingezet in een winkelcentra zelfmoord hebben gepleegd omdat de druk de robot teveel zou zijn geworden en deze zich in een vijver met water wierp. Ik vrees dat de 'antropomorfische' fantasie behoorlijk op hol is geslagen)  :
  

(De reacties onder filmpje zijn uitgeschakeld.)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...