zaterdag 24 juni 2017

Thoughts and Conciousness | At Home with Rupert Sheldrake (Gesprek)

Rupert Sheldrake is voor skeptici blijkbaar een onbetrouwbaar man, natuurlijk is dat zo want iemand die gelooft in zaken als telepathie, aanvoelvermogen en meer van zulks is op een hoog zweefniveau. Of niet?

Wat gedachtes...

De moderne mens beschouwd zichzelf welhaast als een nieuwe soort, beter als zijn 'eigen uitvinding', met zichzelf heeft hij, de mens, zijn intellect en tegelijk de waarde van dat intellect 'uitgevonden': In een zeker hoogtepunt van de wel bekende zin: Ik DENK dus ik besta. Op zich een extreem vreemde conclusie van de beroemde filosoof, want besta je omdat je DENKT?

Daarna vond de mens feitelijk zijn eigen wetenschappelijk onderzoek uit, de doelvolheid van systematisch onderzoek, in de verwachting dat alle kennis slechts een puzzel betreft en dat over zoveel tijd wel de laatste stukjes worden gelegd. Dan meent hij de ganse werkelijkheid te bevatten, en kan hij zich roemen op zijn eigen god zijn.

Wat je echter niet snapt is, dat voor de mens de aarde miljoenen jaren werd bewoond door dieren, dieren hebben een geschiedenis achter zich van miljoenen jaren van evolutie, verandering, bestaan in de grove werkelijkheid op deze wereld, om die reden hebben dieren ook miljoenen-jaren-aan-kennis mee genomen. Vergeet niet dat uit deze reeds bestaande superioriteit dan eens de mens om de hoek kwam.

Het is toch een opvallend feit, dat dieren zoals honden en ook katten, zoveel eerder beter en scherper aanvoelen, dan zelfs een naaste mens, dat er iets hapert met zijn baasje/en/vriendje. Duizenden jaren van waakgedrag en vluchtgedrag hebben dieren speciaal gemaakt. Eerder dan u of ik voelen zij aan waar gevaar is, of anders waar een bekende 'medeviervoeter' eraan komt, of het bezoek dat nog niet is gearriveerd. Ja, dat heeft evolutionair zelfs voordelen op geleverd aan dieren.

Want het reeds "aanvoelen" van naderend gevaar - dat er niet eens direct is - kan hem helpen om op tijd de vlucht te kiezen, zijn jongen te beschermen en weg te komen. Vergeet daarbij niet dat je het hebt over een gedrag van miljoenen jaren aan evolutie ontwikkeling en overleven..

(Bovenstaande was mijn eigen gedachte.)

Sheldrake kan men negatief bestempelen hoe men wil, ik heb deze man altijd interessant gevonden.
Onder alles bestaat een universele connectie, de wetenschap is waarschijnlijk nooit in staat dit nader te onderzoeken, of anders zal ons nog veel gaan verrassen..


Thoughts and Conciousness | At Home with Rupert Sheldrake :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...